Drama: Srbkinje preživele pekel v Glivicah

Odbojka 12. Okt 20228:00 0 komentarjev
Branilke naslova Srbkinje ostajajo neporažene. Foto: FIVB

Na ženskem svetovnem prvenstvu v odbojki na Poljskem in na Nizozemskem smo dobili polfinalistke. Italijanke in Kitajke oddale en niz, Američanke so presenetljivo gladko povozile Turkinje, na večernih četrtfinalnih obračunih pa smo spremljali pravo dramo, po katerih sta se veselili Srbija in Brazilija.

Prva polfinalista smo dobili brez večje drame. Italijanke so izgubile tisti odbojkarski tretji niz po vodstvu z 2:0, a nato v četrtem spet pokazale, da Kitajke nimajo prav nobenih možnosti.

Američanke so še bolj suvereno odpravile Turkinje, medtem ko so se morale Brazilke in Srbkinje reševati v petem nizu. Ženski Selecao je proti Japonkam že izgubljal z 2:0 v nizih, a Gabi in druščina se niso predale in se na koncu uvrstitve med štiri veselila po petem nizu.

Brazilska kapetanka Gabi ni dopustila senzacije. Foto: FIVB

Enako je bilo tudi v razprodanih Glivicah. Poljakinje, ki so bile v primerjavi s Srbkinjami čisti avtsajder, so dobile prvi niz. Srbkinje so odgovorile in dobile drugega in tretjega. V četrtem je drama pripadla domačinkam in o zadnjem potniku v polfinale je odločal peti niz.

Foto: FIVB

Poljakinje so na krilih izjemne Magdalene Stysiak, ki je dosegla norih 40 točk, povedle s 13:12. Poljska korektorica je izenačila tudi na 14:14, nato pa je na sceno stopila srbska blokerka Jovana Stevanović. Najprej je naredila luknjo v polje Poljakinj, nato pa z asom Srbkinje popeljala v polfinale.

Srbkinje bodo že danes ob 20.30 lovile finale. Nasprotni jim bodo stale Američanke, ki bodo zagotovo bolj spočite, a Srbkinje so na tem prvenstvu ZDA že porazile.

Prava odbojkarska poslastica bo tudi drugi polfinale. Obračun med Italijo in Brazilijo.

Svetovno prvenstvo, četrtfinale:

Torek, 11. oktober:
Italija – Kitajska 3:1 (16, 22, -13, 17)
ZDA – Turčija 3:0 (22, 15, 20)
Brazilija – Japonska  3:2 (-18, -18, 22, 25, 13)
Srbija – Poljska 3:2 (-21, 21, 19, -24, 14)

Vrhunci vseh tekem:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!