Odličen začetek Kamničank, Mariborčanke izgubile še drugič

Odbojka 12. Okt 202218:00 0 komentarjev
Foto: Klemen Brumec

S torkovimi tekmami se je začel ženski del srednjeevropske lige, v kateri bo v tej sezoni nastopalo sedem ekip. Odbojkarice Nove KBM Branika so na uvodni tekmi nove sezone srednjeevropske lige v Zagrebu izgubile z Mladostjo z 1:3, so pa zato zanesljivo zmago zabeležile odbojkarice Calcita, ki so premagale hrvaško Marino Kaštelo s 3:0 (14, 15, 15).

Mariborčanke so za uvod nove sezone na prvi tekmi prvega turnirja gostovale v Zagrebu. Po prvih dveh nizih je kazalo na gladko zmago domačih, saj so Zagrebčanke v obeh nadzorovale potek dvoboja in prvega dobile na 17, drugega pa še bolj gladko na 15.

A gostje so se vrnile v igro v tretjem nizu. Dve zaporedni točki Klare Milošič sta jim prinesli prvo trdnejše vodstvo z 12:8, majhno prednost pa so nato zadržale do konca niza, končnico so odigrale odlično in niz je z blokom potrdila Lorena Lorber Fijok.

Podobno izenačen je bil četrti niz, v katerem so branikovke tudi imele priložnost, da izenačijo v nizih na 2:2. Povedle so s 13:11 in vodile še pri 16:15, a pozneje so domače ujele priključek in povedle, po vodstvu z 21:18 pa niz zanesljivo pripeljale do konca in do zmage.

Na drugi tekmi vodile že vodile z 2:0 …

Mariborčanke so bili blizu prve zmage v novi sezoni srednjeevropske lige. Proti avstrijski ekipi so že vodile z 2:0, imeli v svojih vrstah zelo razpoloženo Loreno Lorber Fijok, ki je dosegla 34 točk, a vse to ni bilo dovolj za končno veselje. Slovenke so naredile nekaj napak preveč, kar so Avstrijke, ki jih je v napadu uspešno vodila Brooke Botkin, izkoristile in prišle do preobrata.

Branikovke so tekmo dobro začele. Lorber Fijokova je v prvem nizu praktično igrala simultanko, že v prvem delu je dosegla 11 točk, tri z asi in eno z blokom. Skupno so Slovenkam v tem nizu dosegle pet asov, tekmice pa niti enega. So pa tudi Avstrijka po gladko izgubljenem prvem nizu počasi prihajale k sebi, v drugem slovenskim bankirkam povzročile več težav, še pred končnico imele tri točke prednosti, a jih zapravile.

So pa napovedale, da se še niso predale. V tretjem nizu so že imele visoko prednost, toda Mariborčanke so jih ujele, izenačile na 23:23, potem pa izgubile naslednji dve točki. Od takrat naprej so bile Avstrijke boljše, Slovenke so še v četrtem nizu nekako držale do izida 16:18, nato pa jih je uničila serija točk Botkinove. Tudi v skrajšanem nizu večjega dvoma o zmagovalcu ni bilo.

Kamničanke zanesljive

Kamniške odbojkarice so v uvodu nove sezone dosegle pričakovano zmago. Nasproti je bila bržčas najšibkejša članica mednarodne lige, Hrvatice so v prejšnji sezoni dosegle le eno zmago, Kamničanke pa so prišle do finala in tam klonile proti madžarski ekipi Vasas Obuda.

Danes je bilo hitro jasno, da tekmice Kamničank nimajo pravih možnosti. Upirale so se le v začetkih nizov, potem pa so domače stopile na plin in hitro prišle do neulovljive prednosti.

Liga MEVZA, ženske, prvi turnirji:

Zagreb:

Torek, 11. oktober:
HAOK Mladost – Nova KBM Branik 3:1 (17, 15, -20, 18)

Sreda, 12. oktober:
Linz – Nova KBM Branik 3:2 (-18, -24, 23, 17, 10)

Kamnik:

Torek, 11. oktober:
Calcit Volley – Marina Kaštela 3:0 (14, 15, 15)

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!