Tine Urnaut zdaj tudi uradno pri Zenitu

Odbojka 9. Avg 202121:01
Tine Urnaut bo prvič v karieri zaigral v ruskem prvenstvu. Foto: FIVB

Slovenski odbojkar Tine Urnaut je novi član ruskega Zenita iz Sankt Peterburga, je klub sporočil na uradni spletni strani. Kapetan slovenske reprezentance je sicer po koncu minule sezone sprva okrepil poljski Jastrzebski Wegiel, nato pa je s klubom prekinil pogodbo in se danes uradno pridružil ruskemu velikanu.

“Z veseljem lahko sporočim, da sem novi igralec Zenita. Komaj čakam, da bom igral v enem od najlepših mest na svetu. Upam, da bomo skupaj dosegli odlične rezultate in se pri tem tudi zabavali,” je ob podpisu pogodbe v objavi na Instagram profilu kluba dejal Urnaut, ki bo sploh prvič zaigral za ruski klub. Pred tem je vrsto let igral v Italiji, tudi na Poljskem in Turčiji, preizkusil pa se je tudi v Grčiji in Katarju.

Korošec je izbrano vrsto vodil ob premiernem nastopu v ligi narodov, kjer je Slovenija osvojila visoko četrto mesto med 16 najboljšimi reprezentancami.

Septembra pa izbrano vrsto čaka še nastop na evropskem prvenstvu. Skupinski del bo opravila v Ostravi na Češkem. Tekmeci bodo domačini, Belorusi, Bolgari, Italijani in Črnogorci. Prvenstvo se bo začelo 1. septembra.

Komentari

Vaš komentar