Poljaki zgroženi nad potezo slovenskega kapetana

Odbojka 25. Jul 202113:55 > 19:44
Foto: OZS

Pred časom smo že pisali o tem, da je zna zgoditi, da bo kapetan slovenske odbojkarske izbrane vrste Tine Urnaut kljub podpisani pogodbi s poljsko ekipo Jastrzebski odšel v Rusijo in okrepil Zenit iz Sankt Peterburga. Informacije italijanskega novinarja Luce Pasinija so bile točne, zdaj so se javili še Poljaki, ki so nad potezo Urnauta ogorčeni.

“Priznavamo, da smo nad vsem dogajanjem zelo presenečeni in zgroženi, saj je Tine Urnaut z nami že sklenil pogodbo,” so v sporočili za javnost zapisali pri poljski ekipi, ki je prestop Urnauta v svoje vrste uradno potrdila 10. junija.

Tako je Tine 10. junija nagovoril poljske navijače, potem pa je poklical Zenit:

“V predstavitvenem videu je Urnaut dejal, da so glavni razlog, da se je odločil za podpis pogodbe z Jastrzębskim Węgielom, velike ambicije tega kluba, zdaj pa nas je obvestil, da želi igrati za ruski Zenit,” so nadaljevali jezni Poljaki, ki dodajajo, da so se zdaj znašli v zelo težkem položaju.

Jastrzebski: Urnautovo ravnanje neetično

“Naš klub je postavil v zelo težek položaj. Tine Urnaut bi bil en ključnih mož naše ekipe, ki ga vodi trener Andrea Gardini. Ekipa je bila zgrajena za obrambo naslova, zdaj pa se je vse skupaj spremenilo. A nimamo kaj, kot upravni odbor smo sprejeli odločitev, da dajemo prednost ljudem, ki jim je mar za naš klub, slovenski kapetan ni med njimi, zato smo ugodili njegovi prošnji. Menimo, da je Urnautovo ravnaje zelo neprofesionalno, neetično in po našem mnenju ne ustreza kapetanu reprezentance,” so poljski prvaki brez ovinkarjenja udarili po slovenskem kapetanu.

Kapetan slovenske izbrane vrste bo prvič v karieri zaigral v Rusiji. Foto: FIVB

Pri Jastrzebskem so še toliko bolj jezni, saj je prestopni rok praktično zaprt. Sploh, ko je govora o najboljših odbojkarjih na svetu, nekoliko jih je potolažila odškodnina ruske ekipe, saj so si s tem Poljaki zagotovili sredstva za prihodnost. Navijačem sporočajo, da se bodo kljub nepričakovanem kadrovskem zapletu še vedno borili za naslov, v prihodnjih sezonah pa tudi našli zamenjavo za Urnauta.

Izkušeni 32-letni slovenski odbojkar bo v svoji bogati karieri prvič nastopil v Rusiji. Zenit Sankt Peterburg vodi ruski selektor, Finec Tuomas Sammelvuo.

Komentari

Vaš komentar