Tine Urnaut se je odzval na hude očitke poljske ekipe

Odbojka 26. Jul. 20211:32 > 1:34
Delite:
Tine Urnaut
Tine Urnaut je priznal, da uvodni dan ni šlo prav nič po načrtih. Foto: FIVB

Slovenski kapetan odbojkarske izbrane vrste Tine Urnaut se je prek družabnih omrežij odzval na očitke poljske ekipe Jatrzebski Wegiel, ki je v izjavi za javnost zapisala, da Koroščeva poteza, da z njimi prekine pogodbo, neetična, neprofesionalna in zadeva, ki si je kapetan reprezentance ne bi smel privoščiti.

Za lažje razumevanje zgodbe začnimo od začetka. Tine Urnaut je 10. junija tudi uradno potrdil javnost tajnost, da bo klubsko kariero nadaljeval pri poljskem prvaku Jastrzebski Wegiel, a kasneje je na njegov naslov prišla ponudba ruskega Zenita iz Sankt Peterburga, ki je slovenski reprezentant, kot kaže, ni mogel zavrniti.

Poljaki javno udarili po Slovencu

Rusi so bili odločni, pogajanja so stekla, vse je šlo, vsaj tako se je zdelo, po želenih poteh, a Poljaki so javnost o razdrtju dvoletne pogodbe obvestili na vse užaljen, jezen način. Urnauta so javno napadli in ga v tej zgodbi prikazati kot negativca.

“Priznavamo, da smo nad vsem tem zelo presenečeni in zgroženi, saj je Tine Urnaut z nami že sklenil pogodbo. Dejal je, da želi igrati za nas, kasneje pa nas je obvestil, da želi v Rusijo. Menimo, da je Urnautovo ravnaje zelo neprofesionalno, neetično, njegova poteza po našem mnenju ne ustreza kapetanu reprezentance,” so v čustvenem zapisu na svoji uradni strani med drugim zapisali pri poljski ekipi.

Pogajanja so pričevanju slovenskega kapetana potekala profesionalno. Foto: FIVB

Kapetan ni ostal tiho

Urnaut po resnih očitkih pričakovano ni ostal tiho. “V zadnjih dneh sem bil tarča omalovažujočih izjav s strani kluba Jastrzebski Wegiel. Presenečen in šokiran sem nad zapisanim, saj vse skupaj nikakor ne ustreza poteku pogajanj, ki so privedla do sporazumne prekinitve pogodbe, ki je bila ugodna za obe strani. Naši pogovori so vedno ostali profesionalni, tudi naš zadnji telefonski pogovor se je končal prijateljsko. Vse zahteve Jastrzebskega je moj novi klub že izpolnil. Poravnal je tudi odškodnino. Besede, ki opisujejo mojo osebnost in mojo kapetansko funkcijo, so čudni in nepomembni. Vse te očitke odločno zavračam,” je na družbenih omrežjih zapisal 32-letni Urnaut.

Tonček Štern dobro ve, kako je, če se pišejo neresnice. Foto: FIVB

Pred Urnautom tarča Štern

Zanimivo je, morda gre za naključje, morda ne, da je v zadnjem letu in pol Jastrzebski še druga poljska ekipa, ki je javno obračunala s slovenskim reprezentantom. Januarja 2020 je Visla Bydgoszcz po odhodu v Turčijo zelo grdo napadla Tončka Šterna.

Omenjali so nezrelost, šibek um, da ga zanima le denar, a na koncu se je izkazalo, da so bili ravno Poljaki tisti, ki več mesecev niso izpolnjevali svojih obveznosti. “Namesto napačnih in obrekovalnih izjav bi bilo koristneje, da mi nakažejo, kar mi pripada,” jim je takrat zabrusil Štern in do konca sezone igral za turški Halkbank.

Komentari

Vaš komentar