Tjaša Kotnik in Maja Marolt v boju za odličja

Odbojka 31. Jul 202211:18 0 komentarjev
Tjaša Kotnik blesti tudi v navezi Majo Marolt, ki je uspešno nadomestila obolelo Tajdo Lovšin. Foto: Aleš Oblak

Na Kongresnem trgu smo danes spremljali izločilne boje turnirja svetovne serije Beach Pro Tour Futures Ljubljana in dobili vse polfinaliste. V boj za odličja se bosta danes od slovenskih dvojic podali le Tjaša Kotnik in Maja Marolt, Rok Bračko in Jan Pokeršnik sta obstala v četrtfinalu.

Na osrednjem prizorišču ljubljanskega spektakla na mivki smo danes spremljali ženske repasaže ter četrtfinalne obračune za ženske in moške. Na peščeno podlago na Kongresnem trgu sta prvi stopili Tjaša Kotnik in Maja Marolt, ki sta si z zmago z 2:0 (16, 13) nad Švicarkama Zobirst in Lutz zagotovili uvrstitev med najboljših osem dvojic.

V četrtfinalu sta bili nato naši predstavnici z 2:0 (14, 18) uspešnejši še od ameriške naveze Lindahl/Smith in se tako podajata v boj za odličja. “Zelo sva veseli. Zame je to prvi turnir, ki ga igram na takšni ravni. Moj osebni cilj je bila uvrstitev v četrtfinale in to sem zdaj presegla in presrečna sem, da sva v polfinalu. Mislim, da se da priti še višje. Vse ekipe tukaj so zelo dobre, a se mi zdi, da tudi midve lahko igrava na podobni ravni in da sva kandidatki za medaljo. Pri vseh elementih imava še nekaj prostora za napredek, ampak danes sva prikazali dobro igro. Upam, da bo tako tudi v nadaljevanju,” je povedala Maroltova.

Kotnikova in Maroltova se bosta v današnjem polfinalu, ki se bo začel 15. uri, pomerili s kitajsko navezo Xia/Lin, v drugem polfinalnem obračunu, ki bo uro kasneje, pa se bodo srečale Kitajki Zhu Lingdi in Wang ter Avstralki Johnson in Stevens.

Foto: Aleš Oblak

Konec za slovenske predstavnike v moški konkurenci

V izločilnih bojih smo imeli Slovenci še ena predstavnika, Jana Pokeršnika in Roka Bračka, ki sta se v četrtfinalu srečala z Argentincema Amievo in Aveirom in morala po treh nizih priznati premoč z 21:19, 19:21, 9:15. Gavča sta bila v repesažu usodna že za Nejca Zemljaka in Črta Bošnjaka.

Slovenca se tako ne bosta merila za odličja, tekmovanje sta zaključila na 5. mestu. “Težko je povedati kaj pametnega o tekmi. Odlično sva začela, igra nama je stekla tako v igri za menjavo kot v protinapadih. V drugem nizu je najina igra nekoliko padla. No, morda niti ne toliko, kot sta Argentinca začela igrati bolje na sprejemu in posledično v napadu, tudi v obrambi sta bila vse boljša. Vseeno sva proti končnici uspela ujeti priključek, a niza, na žalost, nisva uspela podaljšati. V tretjem nizu sta Argentinca v obrambi ujela nekaj fantastičnih žog, uspela sta jima dva bloka in to je naredilo razliko,” je po tekmi dejal Poki.

V prvem polfinalu argentinska odbojkarja na mivki čaka tekma proti Avstralcema Schubertu in Hodgesu, v drugem polfinalu pa bomo spremljali belgijsko navezo Vandecaveye/Vandecaveye ter Srba Klasnića in Kolarića. Ženski finale bo ob 21. uri, moški pa ob 22. uri.