Trentino popeljal na vrh, nagrada pogodba s Perugio

Odbojka 22. Maj 202317:45
Angelo Lorenzetti
Foto: Profimedia

Perugia, ki je tako kot v preteklih letih na celi črti pogorela v ligi prvakov, povsem je odpovedala tudi v Superlegi, ima po pričakovanjih novega trenerja. Andreo Anastasija menja rojak Angelo Lorenzetti, ki se je s Trentinom pred dnevi razveselil naslova italijanskih prvakov.

Perugia, ki je imela v tej sezoni v svojih vrstah tudi slovenskega podajalca Gregorja Ropreta, je pod vodstvom Anastastija v začetku sezone kazala zastrašujočo formo. V rednem delu italijanskega prvenstva so na 22 tekmah dosegli ravno toliko zmag. Oddali so le 11 nizov ter si pred drugim Trentinom priigrali kar 21 točk prednosti.

V tem času je Perugia osvojila tudi naslov svetovnih klubskih prvakov ter italijanski superpokal, konec februarja pa je začela kazati prve znake šibkosti. V italijanskem pokalu jih je  v polfinalu izločila Piacenza, v polfinalu lige prvakov jo je izločila kasnejša zmagovalka Zaksa, v prvenstvu pa so že v četrtfinalu klonili z Milanom. Na koncu je Perugia osvojila le šesto mesto, kar pomeni, da zanjo v prihodnji sezoni ne evropskih tekmovanja.

Slab zaključek sezone je z vročega stolčka katapultiral Anastastija, priložnost, da Perugio popelje nazaj na želena mesta, pa je dobil renomirani Angelo Lorenzetti, ki se je pred dnevi s Trentino razveselil italijanske krone.

58-letni italijanski strokovnjak je že pokazal, da zna delati z največjimi zvezdniki, saj je dalj časa uspešno krmaril tudi Earvina Ngapetha pri Modeni, še veliko težja naloga pa ga čaka v ekipi, kjer ne manjka največjih imen. Omenimo le Wilfreda Leona, Simoneja Giannellija, Jesusa Herrero ter tudi veliko razočaranje letošnje sezone, poljskega zvezdnika Kamila Semeniuka.

Tako kot Anastasi so manj od pričakovanj dosegli tudi njegovi predhodniki –  Lorenzo Bernardi, Vital Heynen kot tudi Nikola Grbić. Bo Lorenzetti pokazal, kako se stvari streže? Kontroverzni predsednik kluba Gino Sirci je prepričan v to.