Selena Leban v močno turško ligo

Odbojka 22. Maj 20239:57
Selena Leban
Selena Leban odhaja v močno Sultan ligo. Foto: Aleš Oblak

Slovenska reprezentantka Selena Leban bo klubsko kariero nadaljevala v močni turški ligi. Okrepila je ekipo PTT, v kateri je v pretekli sezoni igrala tudi Eva Pavlović Mori.

18-letna sprejemalka se je v tujino prvič podala že v pretekli sezoni, ko iz novogoriškega GEN-I Volleyja odšla na Madžarsko. Okrepila je Fatum in v svoji prvi sezoni na tujem prišla do bronastega odličja v madžarskem pokalu. Ligaški del je s soigralkami zaključila na četrtem mestu.

“Sezona na Madžarskem je bila moja prva izkušnja na tujem. Iz okolja ni bilo nobenega pritiska, sem pa si pričakovanja zastavljala sama, saj sem se želela dokazati in s tem narediti še korak naprej na svoji športni poti. Zadovoljna sem s svojimi predstavami in vesela, kako se je sezona odvila, a resnično ne maram izgubljati, zato je konec sezone prinesel tudi nekoliko kislega priokusa,” je za Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) povedala Selena Leban.

Selena Leban je v tujini debitirala v lanski sezoni, ko je prestopila iz GEN-I Volleyja. Foto: Facebook/GEN-I Volley

Prestop v PTT le stopnica do tistega, kar si želi

“Igranje v Turčiji bo zame nov velik korak. Že od malih nog sem si želela igrati tam. Sanje se mi uresničujejo, a nikakor niso dokončno uresničene. Prestop v zasedbo PTT-ja je le stopnica višje do tistega, česar si na športni poti želim doseči. V Turčijo odhajam kot mlada igralka, a to ne sme biti izgovor. Tamkajšnja liga je ena najmočnejših na svetu, zato za prostora za napake in pomanjkljivosti ni. Čakajo me pritisk in pričakovanja dobrih iger ter rezultata. To mi ne predstavlja težave, saj sem si to vedno želela igrati na takšni ravno in zato to tudi pričakovala.”

Pred mlado Primorko, ki velja za odbojkarico s svetlo prihodnostjo, je nov izziv. V prihodnji sezoni se bo preizkusila v močni Sultan ligi, ki velja za eno najmočnejših na svetu. Zaigrala bo v dresu ekipe PTT, kjer v tej sezoni podajala slovenska organizatorica igre Eva Pavlović Mori.

Poleg Pavlović Mori je slovenske barve v najmočnejši turški ligi v dresu Aydina zastopala tudi kapetanka slovenske izbrane vrste Saša Planinšec.