V živo na SK2: Gregor Ropret želi ostati na vrhu sveta

Gregor Ropret
Gregor Ropret Foto: Profimedia

V Bengaluruju v Indiji se bo med 6. in 10. decembrom odvijalo klubsko svetovno odbojkarsko prvenstvo, na katerem bomo imeli svojega predstavnika tudi Slovenci. V dresu italijanske Sir Sicome iz Perugie bo namreč igral naš reprezentant Gregor Ropret.

Slovenski reprezentančni podajalec Gregor Ropret je s soigralci iz Perugie, ki bodo v indijskem Bengaluruju branili naslov svetovnih klubskih prvakov, že preizkusil dvorano Koramangala Indoor Stadium. V njej bo ekipa Sir Sicome prvi obračun igrala 7. decembra proti brazilskemu Itambe Minasu, ki si bo svetovno krono skušal priigrati kot eden od dveh južnoameriških predstavnikov. V boj za lovoriko se namreč podaja tudi Sada Cruzeiro Volei. Prvič bo na svetovnem klubskem prvenstvu igral turški Halkbank, premierno pa bomo na prvenstvu spremljali tudi katerega od japonskih klubov, kot azijski klubski prvak se bo predstavilo moštvo Suntory Sunbirds. Prvič bo imela svojega predstavnika tudi Indija, zastopal jo bo prvenstveni zmagovalec Ahmedabad Defenders.

“Absolutno ne bo lahko, tukaj so zelo kvalitetne ekipe”

Za Perugio in Ropreta bo to drugi zaporedni nastop na svetovnem prvenstvu: “Vedno je lepo igrati na takih prvenstvih in na destinacijah, ki jih nismo vajeni. Prvič se bomo predstavili v Indiji, ki je za nas nekaj povsem novega, vse je drugače kot smo vajeni v Evropi. Perugia ima vedno najvišje cilje in v Indijo smo prišli ubranit naslov. Absolutno ne bo lahko, tukaj so zelo kvalitetne ekipe, v prvi vrsti Halkbank, potem Sada in tudi Suntory. Mislim, da nas čaka lep turnir, ampak se nadejam, da bomo na koncu uspeli ubraniti naslov in v Perugio pripeljati še eno lovoriko.”

V Bengaluruju nastopov odbojkarskih zvezdnikov sicer ne bo manjkalo, med drugimi se bodo namreč predstavili Italijan Simone Giannelli, sicer MVP lanskega prvenstva, poljska reprezentanta Wilfredo Leon in Kamil Semeniuk, francoski zvezdnik in nosilec zlatega olimpijskega odličja Earvin Ngapeth, prodorni Nizozemec Nimir Abdel-Aziz, nekdanja olimpijska prvaka Brazilca Wallace de Souza in Lucas Saatkamp ter kubanski zvezdnik Miguel Angel Lopez, ne gre pa pozabiti tudi na ruskega reprezentanta Dimitrija Muserskega.

Na petdnevnem turnirju bomo spremljali obračune v dveh skupinah, v vsaki bodo nastopile po tri ekipe, sledila pa bosta polfinalna dvoboja ter veliki finale. Vse tekme si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu.