Verona v krizi, kapetan Rok Možič v vlogi rezervista (VIDEO)

Odbojka 9. Nov 202312:08 0 komentarjev

Verona je v novo sezono vstopila z zmago proti Tarantu, nato pa nanizala tri zaporedne poraze. Prav vse v domači dvorani, kar je še veliko bolj zaskrbljujoče, saj je bila dvorana Pala Agsm AIM v lanski sezoni praktično neosvojljiva trdnjava.

Po porazu že na dobljeni tekmi proti Modeni (2:3) in debaklu proti Trentinu (0:3) je Verona praznih rok ostala tudi na obračunu proti izjemno zanimivi Monzi (1:3), ki na kanadsko-japonski pogon melje vse pred sabo.

Trener Radostin Stojčev se je nasprotnikov lotil z nekaj spremembami. Kapetan Rok Možič je presenetljivo obstal med rezervisti, v prvi postavi ga je zamenjal Američan Francesco Sani, namesto podajalca Luco Spirita pa je od prve minute zaigrala srbska okrepitev Nikola Jovović. Monza je prvi niz dobila s 25:20, v drugem so domači v napetem nizu po zmagi s 25:23 izenačili na 1:1.

Tudi v tretjem nizu je Verona prevladovala, vodila je s 16:10, nato pa se ustavilo in Monza je tretji niz dobila s 25:22. Stojčev je ob koncu tretjega niza v ogenj končno poslal tudi slovenskega reprezentanta, ki je v igri ostal tudi v četrtem, a tudi kapetan Verone na koncu ni mogel preprečiti novega poraza.

Čudežna točka srbskega podajalca:

Možič je na koncu zbral devet napadov, iz katerih je dosegel tri točke. Na sprejemu je Jovoviću poslal vseh šest žog, a statistika prav noben njegov sprejem ni označila za idealnega.

Pri Monzi je bil z 21 točkami najboljši skočni Japonec Ran Takahaši, 17 jih je dodal še kanadski sprejemalec Stephen Maar, 12 njegov rojak Eric Loeppky in deset pa odlinči italijanski bloker Gabriele di Martino.

Monza je po štirih tekmah zbrala tri zmage, Verončani pa ostajajo pri eni sami. Naslednji tekmec Možiča in druščine bo novinec v ligi Saturnia iz Catanie, kjer igra nekdnaji ACH-jevec, Srb Nemanja Mašulović.

Lestvica italijanske lige:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!