“Najboljši posel, kar ga je Jumbo-Visma kdaj sklenila”

Kolesarstvo 9. Nov 202310:54 1 komentar
Primož Roglič
Foto: profimedia

Primož Roglič se bo v prihajajoči sezoni predstavil v novih barvah. Iz Jumbo-Visme se je namreč po koncu sezone preselil k Bori - Hansgrohe. Johan Bruyneel, nekdanji šef ekipe Lanca Armstronga, je pohvalil potezo nizozemskega moštva.

Johan Bruyneel je v podkastu The Move povedal: “To je en najboljših poslov, kar jih je sklenil šef Jumbo-Visme Richard Plugge“. To izjavo je pojasnil takole: “Primoža Rogliča zagotovo ni izpustil zastonj. Če bi to naredil, bi bil slab poslovnež. S strani Bore je dobil tri milijone evrov odškodnine.” Ob tem je dodal: “Če prištejemo še Rogličevo plačo, to dejansko znese enako kot sponzorski prispevek v zameno za izkušenega kolesarja.”

Tudi zaradi finančnih težav, s katerimi se je Jumbo-Visma ubadala na koncu sezone, je to dober posel za obe strani, verjame Belgijec.

59-letnik je dodal, da je tudi Roglič lahko vesel. “Zaslužil bo več milijonov evrov, imel pa tudi vlogo kapetana. Vseeno pa bo Plugge gledal nazaj na posel in bo lahko zelo zadovoljen z opravljenim.”

Bruyneel je v svoji kolesarski karieri osvojil dve etapi na dirki po Franciji, eno tudi na španski Vuelti. Poznan je kot nekdanji šef ekipe U.S. Postal Service, ki se je nazadnje imenovala Discovery Channel, za katero je kolesaril tudi Lance Armstrong. Del zadnjega moštva pred “razpadom” sta bila tudi Slovenca Jani Brajkovič in Uroš Murn.

Roglič se je od Jumbo-Visme poslovil po osmih sezonah, v katerih je v rumeno-črnem dresu osvojil kar 74 zmag. To vključuje 4 skupne zmage na grand tourih in 6 prestižnih enodnevnih klasik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje