Z bronom v roke slovenskih odbojkarjev prišel tudi zajeten ček

Odbojka 17. Sep 202310:01 1 komentar
FOTO: Guliverimage

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu osvojila tretje mesto, potem ko so varovanci Gheorgeja Cretuja včeraj s 3:2 v nizih odpravili Francijo. Poleg bronastih medalj so slovenski heroji na zmagovalnem odru v Rimu dobili še denarno nagrado.

Predstavniki evropske odbojkarske zveze (CEV) so kapetanu moštva Tinetu Urnautu v roke porinili velik ček, na katerem je pisalo 150.000 evrov.

To je znesek, ki si ga bodo reprezentanti po koncu tekmovanja razdelili in tako dobili vsaj neko nadomestilo, da so poleti, namesto na počitnicah z bližnjimi, garali za velik uspeh slovenskega športa. Drugouvrščena ekipa turnirja Italija je s srebrom prejela 250.000 evrov, medtem ko so novo okronani evropski prvaki Poljaki prejeli najbolj “masten” ček v znesku pol milijona evrov.

Slovenijo so na EP zastopali Tine Urnaut (kapetan), Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern, Rok Bračko, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Danijel Koncilja, Nik Mujanović, Gregor Ropret, Dejan Vinčić, Uroš PlaninšičJani Kovačič in Urban Toman.