Zavedajo se pasti, a so na to pripravljeni

Odbojka 9. Mar 202316:00 0 komentarjev
Radovan Gačič
Foto: OZS

V moškem finalu slovenskega pokala se bodo po enoletnem premoru spet pomerili odbojkarji ACH Volleyja in kamniškega Calcita. Oranžni zmaji v soboto na superfinalu v Velenju lovijo 14. pokalno lovoriko, Kamničani peto.

Če se pri dekletih nikoli ne ve, kdo je tisti, ki se bo na koncu veselil, to dokazuje tudi sredin preobrat v Kamniku, je v moški konkurenci vloga favorita jasna. Vse kaj drugega kot zmaga ACH Volleyja, bi bilo veliko presenečenje. Oranžni zmaji so v tej sezoni dobili vsa medsebojna srečanja s Calcitom, zato so tudi v Velenju veliki favoriti.

“Ta ekipa v domačih tekmovanjih ni izgubila že dve leti, naš cilj je, da ta trend nadaljujemo in v Ljubljano pripeljemo prvo lovoriko,” pred sobotnim finalom v velenjski Rdeči dvorani razmišlja trener Ljubljančanov Radovan Gačič.

ACH Volley je za konec rednega dela Sportklub lige v nedeljo Calcit premagal s 3:1. Gačič je na tej tekmi lahko ponudil priložnost več igralcem, poskušali so še nekaj stvari, ki jim lahko pridejo prav, medtem ko je Kamnik igral brez Luisa Sose in Tomislava Mitrašinovića, kar je morda del taktike pred začetkom odbojkarskega praznika v Velenju.

Zbirala se bodo sredstva za Karolino

V okviru finala pokala Slovenije bo potekalo zbiranje sredstev za razvoj genskega zdravila za Karolino, ki ima smrtonosno redko prirojeno bolezen (Cockayne sindrom – tip B). OZS k sodelovanju vabi ljubitelje odbojke, odbojkarje in odbojkarice, klube, sodnike in vse druge, ki bi želeli pomagati štiriletni deklici. Za Karolino lahko prispevamo z SMS-om s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen “Za Karolino”.

Italija lep dokaz, da so pokalna tekmovanja oder za presenečenja

“To je prava popestritev, pohvale Odbojkarski zvezi Slovenije, upam, da bo s tem trendom nadaljevala. Vse bo jasno v enem dnevu, v enem dnevu bomo dobili prvaka. Poglejte v Italiji, kaj se je zgodilo. Piacenza je v dveh dneh s 3:0 premagala tako Perugio kot Trentino. Tukaj odloča ena tekma, a mi smo na to pripravljeni in vse bomo naredili, da pokal ostane v naših rokah,” dodaja Gačič.

Jan Klobučar Radovan Gačič
Foto: OZS

Pred ekipami tekme, ki bodo štele

Pri Kamniku so po menjavi trenerja – Matijo Pleška je nadomestil njegov pomočnik Jurij Žavbi. Nanizal je šest zaporednih zmag, prvi poraz pa doživel ravno v nedeljo, a kot rečeno, Kamničani niso igrali v pričakovani postavi.

“Zagotovo smo igralci malce drugače, a ne zaradi skrivanja, ampak smo bili v to primorani. Ne skrivamo, da tekma ni imela več nobenega rezultatskega pomena. Vseeno se ne bi branili zmage. Če ne drugega, bi bila to lepa motivacija pred finalom. A je, kar je, zdaj so pred nami najpomembnejše tekme, kjer bomo morali biti pravi,” pove slovenski reprezentant Jan Klobučar.

Klobučar je mnenja, da so po menjavi trenerja dvignili nivo igre, kar se je pokazalo tudi na rezultatih. Uvrstili so se v finale pokala in lige MEVZA, kar je bil tudi cilj pred sezono. “Menjave trenerjev so v športu nekaj običajnega. Tudi igralci smo se pozitivno odzvali, kar kažejo rezultati. Izpolnili smo cilj pred sezono, a vsi si želimo iti do konca, menim, da v Velenju nismo brez možnosti.”

Jan Klobučar
Foto: OZS

Klobučar skoraj domačin

Glede na to, da je Klobučar prve odbojkarske korake naredil v Šoštanju, bo eden redkih, ki se bo v Velenju počutil kot doma. “Vesel sem, da se bo tak dogodek v zame domačem okolju. Zelo lepo bi bilo dvigniti lovoriko,” pove Klobučar.

Calcit Volley v tej sezoni še ni premagal ACH, čeprav je imel v tej sezoni že priložnost, da bi prišli do presenečenja. Pred novim letom so Ljubljančani slavili šele po petih nizih.

Na vseh tekmah v tej sezoni pa so Kamničani osvojili vsaj niz. “Načrtov imamo veliko, a če jih ne preneseš na igrišče, nisi naredil nič. Veliko bo odvisno od tega, kako se bomo držali dogovora, kakšna bo dnevna forma… V tej sezoni smo že imeli svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili, upajmo, da bo v soboto drugače. Prepričan sme, da se nam bodo ponudile,” je še dodal Klobučar.

V Velenju bo v soboto vse v znamenju odbojkarskega praznika. Ob 17. uri bo na sporedu ženski finale med Calcitom in Novo KBM Branikom, ob 20.00 pa še moški med ACH in Calcitom. Obe tekmi bosta v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!