Goggia se prebuja, Slovenki na zadnjem treningu zadržani

Ilka Štuhec na zadnjem treningu smuka. Foto: Wolfgang Rattay - Reuters via Guliver

Na progi Skala v Yanqingu je potekal še zadnji trening pred ženskim olimpijskim smukom. Dobila ga je Švicarka Joana Hählen, ki je za 23 stotink prehitela Nemko Kiro Weidle. Tretji čas je postavila Norvežanka Ragnhild Mowinckel (+0,59). Obe Slovenki sta končali v drugi polovici nastopajočih.

Po odpovedi drugega treninga zaradi sneženja je organizatorjem tudi tokrat nagajalo vreme. A tretji, tekmovalno gledano pa drugi trening, so z dvourno zamudo vendarle izpeljali.

Najbolje se je na njem izkazala Švicarka Joana Hählen, ki je postavila 1.33.18. 23 stotink je za njo zaostala Kira Weidle, še 36 več pa Ragnhild Mowinckel. Tik za vodilno trojico se je uvrstila Sofia Goggia. Italijanka je v letošnji sezoni svetovnega pokala dobila štiri smukaške preizkušnje, nato pa je bil njen olimpijski nastop pod vprašajem zaradi grdega padca in poškodbe na superveleslalomu v Cortini d’Ampezzo. Očitno se je 29-letnica vendarle pravočasno “sestavila”, v Pekingu bo branila naslov izpred štirih let.

Zelo zadržano pa sta svoj nastop opravili obe Slovenki. Tudi tokrat je bila boljša Maruša Ferk Saioni, na 25. mestu je zaostala 1,92 sekunde. Še pet mest nižje je končala dvakratna svetovna prvakinja Ilka Štuhec (+2,60).

Tekma za kolajne bo na sporedu danes ponoči ob 4. uri po slovenskem času.

Podrobni rezultati tretjega treninga.