Najboljši biatlonec zime upravičil status favorita

Biatlon 8. Feb 202210:46 > 11:58 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

V olimpijskem biatlonskem centru Zhangjiakov se najboljši biatlonci sveta merijo na posamični tekmi na 20 kilometrov. V slovenskem taboru smo največ pričakovali od Jakova Faka, ki pa žal tudi v Pekingu ni na tistem vrhunskem nivoju, ko bi se lahko boril za najvišja mesta. Olimpijski prvak je postal najboljši biatlonec zime Quentin Fillon Maillet.

Jakov Fak je ob zgrešenem strelu na prvem streljanju zasedal 26. mesto, do konca tekmovanja pa zgrešil še dvakrat in končal na repu trideseterice, končal je kot 29. Presenetil je Miha Dolžan, ki je zadel prvih petnajst strelov in bil celo na robu deseterice, a nato na zadnjem streljanju zgrešil dvakrat in vrhunska uvrstitev je splavala po vodi. Bil je 38. Lovro Planko (46. mesto) in Rok Tršan (54. mesto) sta končala v drugi polovici rezultatske razpredelnice.

Zlato gre v Francijo, s konkurenco je suvereno opravil najboljši biatlonec zime Quentin Fillon Maillet, ki je kljub dvema zgrešenima streloma ostale favorite ugnal za več kot pol sekunde. Še najbolj se je vodilnemu tekmovalcu skupnega seštevka svetovnega pokala približal strelsko brezhiben Belorus Anton Smolski in poskrbel za največje presenečenje dne. Bron je osvojil Norvežan Johannes Thingnes Boe, razočaral je njegov brat Tarjei, ki je končal daleč od odličij.

Rezultati

Biatlonska tekmovanja se bodo z ženskim sprintom nadaljevala v petek, moški sprint bo na sporedu v soboto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!