Biatlonska zvezdnica spoznana za krivo kraje reprezentančne kolegice

Biatlon 13. Jun 202416:15 1 komentar
Justine Braisaz-Bouchet Julia Simon
Braisaz Bouchet (levo) in Simon (desno). Foto: Profimedia

Po poročanju italijanskega portala La Stampa je francosko sodišče biatlonko Julio Simon spoznalo za krivo kraje kreditne kartice reprezentančne prijateljice Justine Braisaz Bouchet.

Zgodba se vleče že od konca biatlonske sezone 2022/23, ko je francoska biatlonka Justine Braisaz Bouchet policiji prijavila, da je nekdo ukradel njeno kreditno kartico in za več različnih nakupov porabil približno 1600 evrov.

Glavna osumljenka organov pregona, pozneje pa tudi francoske smučarske zveze, je postala njena rojakinja, takrat pa tudi sostanovalka v hotelskih sobah in dobra prijateljica Julia Simon. Še ena izvrstna biatlonka se je obtožb branila predvsem z besedami, da ji je nekdo ukradel identiteto, na podlagi tega je oblastem tudi sama podala prijavo.

Toda po poročanju italijanskega časnika La Stampa naj bi francosko sodišče zdaj doseglo razsodbo v omenjenem primeru. Nakupi prek spleta, predvsem športne opreme in dodatkov, naj bi vodili nazaj do Simon, zaradi česar mora štirikratna svetovna prvakinja z letošnjega šampionata v Novem Mestu na Češkem rojakinji povrniti škodo, obenem pa bo tudi sama kaznovana z denarno kaznijo.

Omenjena situacija je sicer že lani poleti močno zamajala odnose v francoski reprezentanci, Simon pa je kljub obtožbam ostala del najuspešnejše zasedbe v nedavni zimi. Verjetno pa je odveč dodati, da tudi prijateljstvo med obema akterkama praktično ne obstaja več.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje