Ricco Gross predrag za Slovenijo, a ne za Bolgarijo

Biatlon 15. Maj 20247:06 0 komentarjev
Ricco Gross
Foto: Aleš Fevžer

Nemški biatlonski trener Ricco Gross, ki je zadnji dve leti vodil slovensko reprezentanco, bo po novem prvi trener bolgarske izbrane vrste. Štirikratni olimpijski prvak je z Bolgari podpisal pogodbo za naslednji dve sezoni oziroma do olimpijskih iger 2026 v Italiji, so na spletu potrdili pri tamkajšnji zvezi.

Podobno kot pred tem v Sloveniji, so tudi Bolgari 51-letnega Grossa označili za živo legendo biatlona. Pred tem je Gross delal tudi z nemško žensko vrsto, Rusi in Avstrijci.

Gross bi moral po prvotnih načrtih do iger 2026 voditi Slovenijo. Aprila pa je iz slovenskega tabora prišla novica, da s trenerjem prekinjajo pogodbo, ker izbrana vrsta ni dosegla želenih rezultatov. Gross je kot razlog za odhod navedel, da naj bi bil predrag za slovensko vrsto.

Velja dodati, da vodilni na Smučarski zvezi Slovenije pri razhodu z Grossom niso imeli popolne podpore športnikov. “Tako žalostna sem, ker se moramo ločiti. Ne razumem, kdaj in zakaj se je to zgodilo. Lahko samo povem, da nas športnikov nihče ni vprašal, kaj si mislimo o tej odločitvi,” je nekaj dni po prekinitvi pogodbe s trenerjem zapisala prva biatlonka v Sloveniji Anamarija Lampič.

Ta si je trenerja želela do olimpijskih iger 2026. “Hvala za vse, kar si me naučil. Te že pogrešam,” je takrat še zapisala tekmovalka.

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!