Ne v Bolgarijo, nekdanji šef Anamarije Lampič odhaja v Švico

Biatlon 20. Maj 20249:43 0 komentarjev
Ricco Gross. Foto: Aleš Fevžer

Sredi aprila je slovensko šport javnost presenetila novica, da se s trenerskega položaja biatlonske reprezentance po dveh letih poslavlja Ricco Gross. Nemec je imel s Smučarsko zvezo Slovenije pogodbo podpisano do konca olimpijske sezone 2026, razlog za razhod pa je bil po njegovih besedah finančne narave. Novo službo naj bi našel v Bolgariji, a so se te informacije izkazale za neresnične.

V sredini aprila je kot strela z jasnega udarila vest, da se po dveh letih s čela slovenske biatlonske reprezentance poslavlja nemški trener Ricco Gross. Pri Smučarski zvezi Slovenije so ob uradni potrditvi dejali, da je razlog razhajanja predvsem nedoseganje zastavljenih rezultatskih ciljev, Gross pa je v pogovoru za nemške medije opozoril, da naj bi brez službe ostal predvsem zaradi finančnih razlogov. “Razlogi naj bi bili finančni. To pomeni, da si me ne morejo več privoščiti,” je dejal za nemški časnik Traunsteiner Tagsblatt.

Svoje nezadovoljstvo z menjavo na čelu glavnega trenerja je konec aprila po vrnitvi s počitnic izrazila tudi najuspešnejša slovenska biatlonka minule zime Anamarija Lampič, ki se je v ta šport iz smučarskega teka preselila prav ob prihodu Grossa. “Zakaj nas nihče ni nič vprašal,” je zapisala na Instagramu.

No, Gross na novo zaposlitev ni čakal dolgo. Prejšnji teden so na bolgarski smučarski zvezi 53-letnika predstavili kot živo legendo biatlona in sporočili, da so z njim podpisali dveletno pogodbo, torej do konca olimpijske sezone. A kot se je izkazalo, so bile te informacije neresnične.

Anamarija Lampič in Rico Gross
Foto: Aleš Fevžer

Hitra rešitev

Po le petih dneh je Gross za nemške medije pojasnil, da je šlo za prevaro. “Nisem podpisal nobene pogodbe,” je dal jasno vedeti. Kot so kmalu zatem zapisali tudi Bolgari, so morali sodelovanje končati zaradi različnih zahtev, razlogi pa naj ne bi bili finančne narave. “Ricco ima druge zadolžitve,” so še dodali.

Štirikratni olimpijski prvak pa je rešitev svojega delavnega staža našel hitro. Seli se v Švico, kjer bo vodil novoustanovljeno zasedbo, ki bo vključevala najboljše švicarske biatlonce, tudi mladince. “Naš cilj je, da sestavimo močno ekipo s pogledom proti domačemu svetovnemu prvenstvu v Lenzerheideju 2025 in olimpijskih igrah 2026,” je razkril načrte.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!