Žan Košir končno na svobodi

Peking 2022 4. Feb 202211:44 > 11:51 0 komentarjev
Izolacije je konec, a dragocen čas za aklimatizacijo in treninge je izgubljen. Foto: arhiv OKS

Deskar na snegu Žan Košir, lastnik treh olimpijskih medalj, se je na tokratnih igrah v Pekingu po daljši izolaciji zaradi okužbe z novim koronavirusom vendarle preselil v olimpijsko vas. Tako se bo po dveh zaporednih negativnih testih na novi koronavirus v soboto že udeležil uradnega treninga na progi, so sporočili iz slovenske reprezentance.

Košir se bo tako lahko ponovno pridružil ostalim članom ekipe ter je pripravljen, da nadaljuje s svojimi olimpijskimi obveznostmi, so še dodali v sporočilu. Košir je bil predviden skupaj z Ilko Štuhec za zastavonošo na današnjem odprtju OI, vendar mu je to vlogo okužba preprečila.

Pozitiven na novi koronavirus je bil po prihodu na Kitajsko, kar so 28. januarja sporočili iz OKS. Povsem blizu odhoda v olimpijsko je bil v četrtek, ko je bil na testu PCR negativen, današnji pa je potrdil to stanje. Tako je po 10 dneh lahko zapustil izolacijski hotel, kjer je bil doslej zaprt v svoji sobi z minimalno možnostjo vadbe, in se vesel in dobre volje vselil v olimpijsko vas Zhangjiakou.

Po vrnitvi v olimpijsko vas se bo moral ravnati po protokolu “bližnjega stika”, vendar bo lahko kljub določenim omejitvam sedaj lahko nemoteno treniral in tekmoval. Čaka ga 7 dni testiranj dvakrat na dan ter posebne vožnje na treninge in tekmovanja. Po 7 dneh in 14 negativnih PCR testih pa bo ponovno obravnavan kot ”zdrav” športnik in brez omejitev.

Zdaj ima štiri dni časa, da se pripravi na tekmo leta, deskarje na snegu kvalifikacije in kasneje tekma paralelnega veleslaloma čaka 8. februarja, poleg Koširja bodo tekmovali še Gloria Kotnik ter Rok Marguč in Tim Mastnak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!