Zaradi Maja oklevala, zdaj mu bo iz Pekinga prinesla medaljo

Peking 2022 8. Feb 202212:00 > 13:45 3 komentarji
Foto: Osebni arhiv

Športna zgodba Glorie Kotnik se zdi kot tista s filmskega platna. Bronasta olimpijka je v življenju in karieri povsem predana športu, z olimpijsko medaljo pa je trdo delo poplačano. Velik uspeh 32-letnice je presenetil tudi tiste, ki jo najbolje poznajo - njeno družino. To potrjuje pogovor z njenim partnerjem Željkom Stevićem.

Januarja 2021 se je Glorii Kotnik in partnerju Željku Steviću rodil sin Maj. Slovenska deskarka na snegu sicer ni dejala, da je s tem njene športne kariere konec, a zdelo se je, da bo ob mladi družini enostavno zmanjkalo časa za predano delo na belih strminah. A njena zgodba je doživela velik preobrat, decembra se je Velenjčanka vrnila na tekme svetovnega pokala, po sproščeni kvoti pa je naknadno dobila celo priložnost za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Medalje v Pekingu ni pričakoval nihče

Odločitev, da sploh odpotuje v Peking, ni bila enostavna, nam v pogovoru zaupa njen partner Željko Stević. Da pa se bo iz Kitajske vrnila z odličjem, je bila še danes zjutraj po slovenskem času le velika želja.

“Iskreno, nihče ni pričakoval tega uspeha. Situacijo poznamo, Gloria po rezultatih ni imela zagotovljenega olimpijskega nastopa, priložnost je dobila, ker necepljena tekmovalka ni želela v Peking. Kvoto je dobila Slovenija, kar je Gloria izkoristila in sami ste videli kako,” v prvih trenutkih po velikem uspehu svoje partnerke razmišlja Stević.

Ob enoletnemu sinu Maju in materinskih obveznostih odločitev za odhod na Kitajsko ni bila enostavna. Izjemna podpora družine je predpogoj, zaradi katerega se danes pogovarjamo o njenem velikem uspehu.

“Ko je izvedela, da lahko nastopi na igrah, je imela precej pomislekov. Bi sploh šla, kako bom doma pustila otroka? V pogovorih sem ji večkrat dejal: ‘Glorija, olimpijske igre so olimpijske igre in če imaš priložnost, da na njih nastopiš, potem to priložnost izkoristiš.’ Bližnji smo poskrbeli, da so bile stvari doma pod kontrolo.”

To je nagrada, ki si jo je absolutno zaslužila in izborila

Stević skozi pogovor poudarja, da se je Gloria v teh dneh počutila zares dobro. Bila je sproščena in mirna, brez pritiska rezultata.

“Kljub okrnjenim pripravam, posledicah po porodu in carskem rezu, ne glede na to, da ni bila v optimalni formi, je pokazala pravi obraz. Dejal bi, da je to enostavno nagrada za vsa leta truda in garanja, ko se na žalost pogosto stvari niso poklopile. To medaljo si je absolutno izborila in zaslužila,” poudarja partner Glorie Kotnik.

Čustva, ki so po osvojeni bronasti medalji prevevala Glorio Kotnik, je nemogoče opisati. Foto: Anže Malovrh / STA

Eden najbolj navdušenih, zagotovo pa najbolj simpatičen navijač Glorie Kotnik, je zagotovo njen enoletni sin Maj. Kdo v teh dneh, ko je mamica v Pekingu, prevzema njeno vlogo?

“To vlogo sem večinoma prevzel kar sam. Maj je sicer že v vrtcu, za kar sva se odločila po tem, ko je postalo jasno, da gre Gloria v Peking. Vrtec reši marsikaj, pomagata pa seveda tudi babici. Malce si razdelimo obveznosti, da Maj ne čuti kakšnega pomanjkanja. Je pa dejstvo, da mame nihče ne more v celoti nadomestiti. Te dni smo bili z Glorio veliko na video klicih in skupaj smo poskrbeli, da so doma stvari pod kontrolo,” vpogled v družinsko življenje “na daljavo” razkriva Željko Stević.

Komaj čaka, da se vrne domov

Na družbenih omrežjih so takoj po nastopu zaokrožile fotografije, kako je Gloria Kotnik svoj velik uspeh pred video pogovora delila s svojimi najbližjimi. Kakšne so bile njene prve besede po osvojeni bronasti medalji?

“Povedala je zelo malo, enostavno je bila preveč pod vplivom vseh čustev. Vedeti morate, da si je to želela celotno kariero, a ji je vedno nekaj zmanjkalo. Zdaj se je vse poklopilo in vsi skupaj še zbiramo vtise. Ona še posebej. Je izjemno vesela in čustvena, kar je uspela povedati, je to, da že komaj čaka vrnitev domov.”

Za Glorio je torej res posebno leto usklajevanja materinstva, redne službe in treningov. To usklajevanje si pravzaprav težko sploh predstavljamo, odrekanja in predanosti tistemu, kar počne, pa Velenjčanki zares ne manjka. In zdaj je prišla velika nagrada za ves trud.

“Gloria se res trudi prilagoditi službo in treninge, da je čim več doma, tudi sam se organiziramo tako, da sem s sinom, ko ona trenira. Pomagajo tudi stari starši, res imava polno podporo. Seveda pride kakšen slabši dan, ko smo vsi precej utrujeni, imava pa to srečo, da je sin zelo miren in ponoči spi. Tako sva tudi midva precej bolj spočita in zato lažje funkcioniramo. Zares so se sestavile vse kocke in zdaj lahko enostavno vsi skupaj uživamo v tem uspehu,” zaključuje Željko Stević.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje