Nor scenarij, ki bi osrečil Hrvate

Reprezentance 22. Jan 20249:30 1 komentar
hrvaška rokometna reprezentanca
Foto: Profimedia

Na evropskem prvenstvu v rokometu se dogajanje nadaljuje s tretjimi tekmami drugega dela prvenstva v skupini I. Hrvaška v lovu na teoretično še vedno mogočo uvrstitev v polfinale potrebuje zmago nad odpisano Islandijo, Aleš Pajovič se bo v želji po nadaljevanju avstrijske pravljice pomeril s favorizirano Francijo, domačinka Nemčija pa bo zvečer igrala z Madžarsko.

Čeprav je v Kölnu danes čas za predzadnji krog glavnega dela evropskega prvenstva, pa ima še vedno kar pet ekip možnost za napredovanje v polfinalne boje. Odpisana je zgolj Islandija, ki je trenutno pri nič točkah, v prvem obračunu dneva (15.30) pa se bo pomerila s Hrvaško, ki ima zgolj točko več. Naši južni sosedi imajo kljub porazoma proti Franciji in Madžarski še vedno teoretične možnosti za preboj med najboljše štiri ekipe na turnirju. Za to se morajo vrsti Gorana Perkovca izpolniti naslednji pogoji:

  • Hrvati morajo premagati tako Islandijo kot Nemčijo.
  • Avstrija lahko na tekmah s Francijo in Islandijo skupno osvoji največ eno točko
  • Madžarska mora izgubiti tako proti Nemčiji kot Franciji
  • Nemčija mora premagati Madžarsko in izgubiti s Hrvaško.

V tem primeru bi bila Hrvaška na drugem mestu skupine izenačena z Nemčijo ali pa z Nemčijo in Avstrijo, v obeh primerih pa bi kockasti napredovali zaradi več osvojenih točk na medsebojnih tekmah.

Teorija sicer drži vodo, toda vprašanje, če jo tudi praksa. Danes ob 18. uri v Kölnu sledi obračun med Francijo in Avstrijo. Zadnja bo skušala po Hrvaški, Španiji in Nemčiji načrte prekrižati še eni velesili. “Smo v pravi dirki za polfinale. Proti trem ekipam smo že navdušili. Zakaj bi se ustavili proti Francozom?” novo senzacijo napoveduje avstrijski vratar Constantin Möstl, eden glavnih junakov vrste pod vodstvom Aleša Pajoviča.

V večernem obračunu bo Nemčija igrala z Madžarsko, če se gostitelji ne bodo veselili zmage proti našim vzhodnim sosedom, se bodo njihove možnosti za polfinale končale. Ob slavju pa bodo nocojšnje tekmece preskočili na lestvici.

Evropsko prvenstvo, drugi del

Köln, SKUPINA I

15.30 Hrvaška – Islandija

18.00 Francija – Avstrija

20.30 Nemčija – Madžarska

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje