Hrvati po debaklu zapravili možnosti za polfinale, prvi poraz za Pajoviča

Reprezentance 22. Jan 202422:00 > 22:10 1 komentar
Aleš Pajović
Foto: Profimedia

Na evropskem prvenstvu v rokometu so bile danes odigrane tretje tekme drugega dela prvenstva v skupini I. Na uvodnem obračunu med Hrvaško in Islandijo so s 35:30 zmagali Islandci in pokopali upe naših sosedov na morebitno uvrstitev v polfinale. Sploh prvi poraz so vpisali Avstrijci, ki jih vodi Slovenec Aleš Pajovič. Favorizirana Francija je bila boljša s 33:28. Večer se je zaključil s prepričljivo zmago domačinke Nemčije proti Madžarski s 35:28.

Nemci so proti Madžarom napravili velik korak k uvrstitvi v polfinale. Tega si lahko zagotovijo v zadnjem krogu, če bodo premagali Hrvate.

Avstrijci popustili v drugem polčasu

Avstrijska vrsta, ki velja za eno največjih presenečenj letošnjega evropskega prvenstva, je vpisala sploh prvi poraz na tekmovanju. Od njih je bila s 33:28 boljša Francija, ki si je že zagotovila nastop v polfinalu.

Galski petelini so po prvem polčasu zaostajali za gol (15:16), v drugem delu pa zaigrali precej bolje in slavili na krilih Ludovica Fabregasa ter Dike Mema, ki sta dosegla po sedem golov. Pri poražencih, ki jih vodi nekdanji slovensk ireprezentant Aleš Pajovič, sta bila s po šestimi zadetki najboljša Mykola Bilyk in Lukas Hutecek.

Razočaranje pri Hrvatih

Če so imeli Hrvati pred današnjo tekmo le še teoretične možnosti za preboj v polfinale, po prepričljivem porazu proti Islandiji s 30:35 nimajo več niti matematičnih. Današnji poraz je po neuspehu proti Franciji in Madžarski že njihov tretji na prvenstvu, z vsega eno osvojeno točko pa so pristali prikovani na zadnjem mestu skupine 1.

“Razočaran sem, ker nisem videl prave volje in želje, nisem videl bojevniškega razpoloženja. Nismo se borili, delali prekrškov, igrali ostro v obrambi in smiselno v napadu. Tega nisem videl. Zdaj bomo vse analizirali. Stojim za ekipo in če bo kdo kriv, bom to jaz,” je po porazu dejal selektor Hrvaške Goran Perkovac.

V vrstah zmagovalcev je sicer z osmimi zadetki blestel Bjarki Elisson, po šest pa sta jih dosegla Odinn Rikhardsson in Aron Palmarsson. Toliko jih je zbral tudi danes najboljši hrvaški posameznik Marin Jelinić.

Evropsko prvenstvo, drugi del

Köln, SKUPINA I

Hrvaška – Islandija 30:35 (18:16)

Francija – Avstrija 33:28 (15:16)

Nemčija – Madžarska 35:28 (18:17)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje