Krim v svoje vrste zvabil črnogorsko reprezentantko

Itana Grbić; FOTO: Guliverimage

V taboru serijskih slovenskih rokometnih prvakinj se po izpadu iz evropskih tekmovanj že ozirajo proti novi sezoni. Črnogorka Itana Grbić je prvo ime, ki bo okrepilo člansko zasedbo Krima Mercatorja, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba.

Desna zunanja igralka, ki je rokometno pot začela v Budućnosti, je svojo zvestobo ljubljanskemu klubu obljubila do leta 2025.

Prve članske izkušnje je črnogorska reprezentantka nabirala z ekipo makedonskega Vardarja, kasneje pa je poleg Budućnosti branila še barve romunske Bukarešte in madžarskega Ferenvcarosa, v Ljubljano pa se bo preselila iz francoskega Bresta.

“V čast mi je, da bom v naslednji sezoni del Krimove družine, hkrati pa sem srečna, da bom živela v Ljubljani, saj ima le-ta po evropskem prvenstvu v mojem srcu zelo posebno mesto,” je ob podpisu povedala 26-letna rokometašica, ki je za črnogorsko reprezentanco v karieri odigrala 85 tekem in dosegla 168 golov.

Nazadnje je s Črno goro prav v Ljubljani osvojila bronasto kolajno na lanskem evropskem prvenstvu v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori.