Krim Mercator še vedno upa na izločilne tekme

Liga prvakov 5. Feb 202318:52
Krim Mercator Dragan Adžić
Foto: Aleš Fevžer

Rokometašice Krima Mercatorja imajo po današnjem neodločenem izidu francoskega Bresta v Bukarešti 30:30 v predzadnjem krogu lige prvakinj še vedno možnosti, da osvojijo vsaj šesto mesto v skupini A, ki jim prinaša izločilne tekme za preboj v četrtfinale.

Krim bo šesto mesto osvojil v primeru, da v nedeljo, 12. februarja, v Ljubljani premaga romunsko Bukarešto, kjer od leta 2018 igra tudi slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie, Brest pa na domačem igrišču v soboto, 11. februarja, izgubi proti Vipersu iz Kristiansanda.

V tem primeru bi obe ekipi zbrali po 12 točk, a bi bila slovenska ekipa v prednosti, saj je tako v Ljubljani kot Brestu zmagala s 24:22.

Dvanajst točk se nasmiha tudi nemškemu Bietigheimu. Ta bo v zadnjem krogu v predmestju Stuttgarta v nedeljo gostil zadnjeuvrščeni češki Banik iz Mosta, ki je izgubil vse dosedanje dvoboje, njegova razlika v danih in prejetih golih pa znaša -209 (322:531).

Slovenska in nemška ekipa sta na dosedanjih trinajstih tekmah zbrali po deset točk. Oba njuna medsebojna dvoboja sta se končala z razliko sedmih golov, Krim je v Nemčiji izgubil s 23:30, v Ljubljani pa zmagal s 35:28. V medsebojnih tekmah Bresta in Bietigheima je francoska ekipa osvojila tri točke. Na prvem medsebojnem obračunu v Nemčiji sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 25:25, na drugem pa je Brest zmagal z 32:28.

Romunska Bukarešta in norveški Vipers Kristiansand sta si že pred zadnjim krogom zagotovila nastop v četrtfinalu. Prva je zbrala 22, drugi pa 21 točk. V izločilne boje za četrtfinale sta se že prebila danski Odense s 14 in madžarski Ferencvaros s 13 točkami, zadnja dva udeleženca pa bosta znana po tekmah zadnjega kroga, ki bo 11. in 12. februarja. V soboto bo tekma Brest – Vipers Kristiansand, dan kasneje pa Krim Mercator – Bukarešta, Bietigheim – Banik Most in Odense – Ferencvaros.

Brest ima pred zadnjim krogom 12, Bietigheim in Krim Mercator po deset, Banik Most pa je brez točk.

V skupini B si je že pred zadnjim krogom nastop v četrtfinalu izboril francoski Metz, ki je zbral 23 točk. Madžarski Györ, kjer igra slovenska reprezentantka Ana Gros, in danski Esbjerg imata po 20, romunski Rapid iz Bukarešte 18, črnogorska Budućnost 11, norveški Strohamar osem, turški Kastamonu tri, hrvaška Lokomotiva iz Zagreba pa eno točko.

“Ekipa Kristiansanda je izvrstna napadalna ekipa, ki ji nismo mogli konkurirati. Imeli smo veliko težav z igro v obrambi. Zagotovo je bilo tudi nekaj pozitivnih stvari. Prepričan sem, da se bomo zbrali in proti Bukarešti odigrali najboljšo tekmo v tej sezoni,” je dejal trener krimovk Dragan Adžić.

“Žal smo tekmo izgubile in točki ostajata na Norveškem. V obrambi enostavno nismo našle rešitev za Vipers, ki kot evropski prvak napada odlično. Časa za razmislek zdaj ni veliko. V ponedeljek se začenjajo priprave na tekmo z Bukarešto in verjamem v ekipo, da si lahko doma priigramo zmago,” pa je dodala Tjaša Stanko.

Preveč slabih minut

Norvežanke so tekmo začele v skladu s pričakovanji, glede na to, da so bile v vlogi favoritinj. Povedle so s 3:1 in 5:2, toda izbranke Dragana Adžića so nato držale korak z gostiteljicami in se približale ter tudi izenačile na 8:8. Ana Vjahireva pa je z zaporednima zadetkoma poskrbela za dotlej najvišjo prednost gostiteljic (14:10), ki so v drugi polčas šle s prednostjo petih golov.

Začetek drugega dela je bil bolj po godu domačinkam, ki so brez težav krimovke držale na varni razdalji. Ko je Jamina Roberts v 39. minuti zadela že za 27:19, je bil zmagovalec praktično odločen. Prednost je v 44. minuti narasla že na devet golov, gostje so jo nato malce zmanjšale, tudi na pet zadetkov, a je bila razlika vseeno prevelika za kakšne upe po preobratu.

Pri domačih sta bili s po osmimi zadetki najboljši Vjahireva in Marketa Jerabkova, pri Krimu pa so Sanja Radosavljević, Jovanka Radičević in Tjaša Stanko zadele po štirikrat.

Kristiansand – Krim Mercator 36:31 (20:15)

Dvorana Aquarama Kristiansand, gledalcev 1583, sodnika: Dojčinov in Gorecov (oba Bolgarija).
Kristiansand: Börjesson, Sercien Ugolin 1, Andersen, Dahlum, Roberts 7, Waade, Vjahireva 8, Höve, Lunde, Hesselberg 1, Tchaptchet Defo, Valle Dahl 3, Naes Andersen 4, Debelić, Knedlikova 4, Jerabkova 8.
Krim: Radosavljević 4, Jurič, Radičević 4, Stanko 4, Abina 2, Žabjek, Dmitrijeva 3, Arenhart, Klemenčič 3, Ljepoja 2, Varagić 3, Ngombele, Lazović 3, Risović, Rosiak 3, Svetik.
Sedemmetrovke: Kristiansand 6 (3), Krim 8 (5).
Izključitve: Kristiansand 10, Krim 6 minut.
Rdeči karton: /.

Liga prvakinj, 13. krog:

SKUPINA A

sobota, 4. februar:

Ferencvaros – Bietigheim 28:23 (10:12)

Kristiansand – Krim Mercator 36:31 (20:15)

nedelja, 5. februar:

Bukarešta – Brest 30:30 (15:18)

Most – Odense 19:37 (10:16)

SKUPINA B

sobota, 4. februar:

Lokomotiva Zagreb – Storhamar 22:31 (12:17)

Esbjerg – Budućnost 30:20 (15:9)

Metz – Rapid Bukarešta 36:34 (20:17)

nedelja, 5. februar:

Kastamonu – Györ 27:39 (12:16)
(Ana Gros 5 golov za Györ)