Redki so verjeli, a Celjani pišejo novo evropsko pravljico

Liga prvakov 21. Sep 202221:59 0 komentarjev
Foto: Jan Gregorc

Za celjskimi rokometaši je fantastičen večer v dvorani Zlatorog. Hram celjskega rokometa je pospremil veliko zmago pivovarjev proti favoriziranemu Kielu (38:36), s katero so Celjani vknjižili prvi točki po povratki med evropsko rokometno elito. Zmaga ni bila plod naključij in sreče, ampak je bila popolnoma zaslužena.

Resda je Kiel v Zlatorog prišel oslabljen, zaradi poškodbe že dlje časa ni Sandra Sagosena in Henrika Pekelerja, a zmage Celjanov proti nemškim podprvakom ni pričakoval praktično nihče. Nemci so bili celo tako zelo prepričani v svojo zmago, da v kader niti niso postavili Domagoja Duvnjaka, Miha Zarabec in Steffen Weinhold sta obračun pospremila v ogrevalni “trenirki”. Ko so favorizirani gostje ugotovili, da je vrag odnesel šalo, so med vratnici poslali Niklasa Landina, a tudi sijajni Danec ni uspel zaustaviti pohoda slovenskih prvakov.

Toskić: Še bolj moramo verjeti v svoje sposobnosti

“Ne dovolim si tega, da ne bi razmišljal o tem, da lahko koga presenetimo,” je v intervjuju za Sportklub pred sezono razmišljal trener Celjanov Alem Toskić. Tokrat je bil lahko upravičeno ponosen na svojo mlado ekipo, ki se ni ustrašila izziva nemškega velikana. Zmaga pivovarjev ni bila plod naključja in sreče, ampak je bila popolnoma zaslužena.

“Poklon mojim fantom, poklon vsem v dvorani Zlatorog. Moji varovanci so od prve minute verjeli v zmago, tudi priprave na tekmo so potekale na ta način. Moji igralci imajo kakovost in vrednost, kar so danes tudi dokazali, le še bolj verjeti morajo v svoje sposobnosti,” je tekmo pokomentiral trener Celjanov.

Foto: Jan Gregorc

Vlah: To zmago sem sanjal celo noč

Status junaka je v tem večeru užival prav vsak rokometaš domače ekipe, ki je stopil na parket, a vendarle sta celjski voz proti zmagi še posebej močno vlekla dva posameznika. Aleks Vlah je desetkrat stresel nasprotnikovo mrežo, kapetan Celjanov je blestel tudi z individualnimi potezami, s katerimi je na noge dvigoval domačo publiko.

“Celo noč sem sanjal o zmagi nad velikim Kielom, moje sanje so se tudi uresničile. Zmagali smo kot ekipa, to je najbolj pomembno, ob tem pa upam, da je današnja zmaga za vse naše gledalce tudi najboljše možno povabilo, da v še večjem številu pridejo v Zlatorog,” poudarja kapetan Celjanov.

Foto: Jan Gregorc

Gaberšek: Vseskozi smo se držali dogovora

Svoje je pri pomembni zmagi dodal tudi vratar Gal Gaberšek, ki je že do polčasa zbral devet obramb, kar nekaj jih je povezal v ključnem obdobju tekme – drugi polovici prvega polčasa, ko so pivovarji v nekaj minutah zaostanek štirih golov spremenili v prav takšno prednost.

“Prikazali smo neverjetno predstavo, a najbolj pomembno je, da smo se vseskozi držali naše dogovorjene taktike. Borili smo se po svojih najboljših močeh, pri tem so nam pomagali tudi naši privrženci. Zadovoljen sem s svojo predstavo, predvsem v prvem polčasu. V drugem sem malce padel, a zato so bili moji soigralci naravnost sijajni,” izpostavlja domači vratar.

Foto: Jan Gregorc

Najprej domači derbi, nato še en evropski spektakel

Celjane zdaj najprej čaka derbi domačega prvenstva, ko bo v nedeljo nasprotnik aktualnih državnih prvakov Gorenje. Prihodnji teden sledi nov evropski izziv najvišjega nivoja. Pivovarji bodo namreč gostovali pri sloviti Barceloni. Naslednja domača tekma varovance Alema Toskića v Ligi prvakov čaka 5. oktobra, ko bo v Zlatorogu gostoval francoski Nantes.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!