Matematika še daje upanje, a z njo se nima smisla ukvarjati

Rokomet 15. Nov 202211:57 0 komentarjev

Zmaga ni enaka zmagi, poraz pa ne porazu. Včerajšnji slovenske ženske rokometne proti Norveški vsekakor spada v kategorijo častni. A kljub izvrstni predstavi Slovenije je bolj ali manj jasno, da so vrata polfinala na domačem prvenstvu za našo izbrano vrsto zaprta. Selektor Dragan Adžić pa se že ozira k drugim, bolj realnim ciljem.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je bila sinoči v dvorani Stožice še pet minut pred koncem tekme z Norveško na pragu senzacije. Najboljša reprezentanca sveta se je dolgo mučila z borbeno Slovenijo, na koncu pa z individualno kvaliteto in vetrom v hrbet s strani sodnic vendarle vknjižila še peto zmago na turnirju. Slovenski selektor Dragan Adžić po koncu tekme svojim varovankam ni mogel očitati prav ničesar.

“V letu in pol težko dosežeš raven, na kateri je reprezentanca Norveške, ki je skupaj več kot deset let. Ponosen sem na nivo, ki smo ga dosegli, hvaležen sem dekletom za to, kar kažejo na prvenstvu. Na turnirju sta nas premagali samo vrhunski Norveška in Švedska, to je uspeh. Dekleta dajejo svoje zadnje atome moči in verjamem, da bomo na ta način odigrali tudi dobro tekmo proti Madžarski. Naš veliki cilj je še vedno uvrstitev na olimpijske kvalifikacije, kar bi bila krona te generacije,” je po obračunu z Norveško razmišljal slovenski selektor.

Foto: Jan Gregorc

Težko bi odigrale še bolje

V slovenskem taboru so dobro vedeli, kje je največja moč aktualnih svetovnih in evropskih prvakinj. Norvežanke imajo izvrstno zunanjo linijo in sijajne vratarke, kar je tudi tokrat tehtnico prevesilo v njihovo korist.

“Norveška je izjemna reprezentanca. 60 minut so sposobne držati najvišji nivo. Niti ena poteza nasprotnic nas ni presenetila, na vse smo bili pripravljeni, ampak enostavno premorejo toliko individualne kvalitete, da jih je praktično nemogoče zaustaviti. Res sem vesel, da se lahko sploh kosamo s takšno reprezentanco. Zdaj moramo naprej, gledamo proti boju za olimpijske kvalifikacije in svetovnem prvenstvu,” realno po tekmi ocenjuje Črnogorec na klopi Slovenije.

Matematika še igra, a selektor ima v mislih zgolj Madžarsko

Slovenke imajo sicer tudi še teoretične možnosti, da se borijo za medalje. Seveda morajo najprej jutri premagati Madžarsko, potem pa računati na to, da Hrvaška preseneti Švedsko ter jo premaga ali ji odščipne točko. Potrebujejo tudi pomoč Norvežank, ki morajo ugnati Dansko. Se slovenski selektor kaj igra s temi scenariji, ki bi bili ugodni za njegovo reprezentanco?

“Ne napovedujem, kako bo igral nekdo drug in ne razmišljam o tem, kakšni bodo ostali rezultati. Pred nami je velik izziv, dekleta se morajo v dveh dneh odpočiti in pripraviti na novo zahtevno tekmo z Madžarsko. Tekma z Norvežankami jih je fizično in čustveno izpraznila, saj so si res želele uvrstitve v polfinale. Ne bomo izgubljali časa s tem, kako bodo igrali drugi, mi se moramo posvetiti svojim izzivom,” se proti sredini tekmi z Madžarsko ozira Dragan Adžić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!