Nov primer družinskega nasilja: v težavah nekdanji član Kopra

Rokomet 24. Sep 20237:47 1 komentar
Foto: SPS

Iz Bosne in Hercegovine prihajajo informacije o novem primeru družinskega nasilja v svetu športa. Roka pravice je tokrat ujela nekdanjega hrvaškega rokometaša Denisa Buntića, ki je del bleščeče kariere preživel tudi v koprskem Cimosu. 40-letnik je bil priveden na zaslišanje zaradi nasilja nad ženo, a tu se njegove težave ne končujejo.

Po neuradnih informacijah hrvaških medijev je policija v Ljubuškem v Bosni in Hercegovini na zaslišanje privedla nekdanjega hrvaškega reprezentanta Denisa Buntića, ki je osumljen družinskega nasilja in naj bi fizično napadel svojo ženo. Ob tem so oblasti izvedle tudi preiskavo njegove hiše, v kateri so našli večjo količino orožja, večinoma avtomatskih pušk in streliva zanje.

Buntić je sicer zelo znano ime v svetu rokometa, med letoma 2005 in 2018 je zbral kar 131 nastopov in z ‘vatrenimi’ leta 2012 osvojil bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Londonu. V svoji zbirki medalj ima tudi dve odličji s svetovnih in evropskih prvenstev. Del kariere je rokometaš iz Hercegovine preživel tudi v Sloveniji, ko je v sezoni 2007/2008 nosil dres Cimos Kopra in s Primorci osvojil tudi pokalno lovoriko.

Foto: Profimedia

Na vrhuncu kariere je Buntić med letoma 2011 in 2016 nosil tudi dres Kielc, s katerimi je v sezoni 2015/2016 osvojil tudi naslov v elitni ligi prvakov.