Nov velik mednarodni podvig Branka Tamšeta

Rokomet 29. Mar 20239:01
Foto: Youtube

Navijači Nexeja iz Našic znova častijo Branka Tamšeta. Slovenski rokometni strokovnjak je svojo ekipo drugo sezono zapored popeljal med osem najboljših ekip rokometne lige Evropa in bo lovil ponovitev lanskega uspeha, ko se je s hrvaškim prvoligašem uvrstil na zaključni turnir tega tekmovanja.

Ko je Nexe pred tednom dni Motor iz Zaporožja v Nemčiji, kjer ukrajinski klub igra domače tekme v evropskih tekmovanjih, premagal s 27:23, so navijači hrvaškega kluba že slavili uvrstitev med osem najboljših ekip v rokometni ligi Evropa. A trener ekipe iz Našic Branko Tamše je opozarjal, da dvoboj še nikakor ni odločen. In imel je prav.

Gostje iz Ukrajine so namreč v drugem polčasa obračuna v Slavoniji vodili že za osem zadetkov, a se je Tamšetova ekipa uspela pobrati in razliko do konca tekme stopiti na minus dva (27:29), kar je bilo seveda dovolj, da so se rokometaši Nexeja uvrstili v četrtfinale lige Evropa.

Vstali smo kot feniks iz pepela

“Mislim, da ste vsi malce podcenjevali Motor. Gre za izvrstno ekipo, ki ves čas igra v istem tempu. In ta tempo je dober. Gre za ekipo, ki je dolgo časa skupaj. Zelo nezadovoljen sem s tem, kako smo vstopili v tekmo. Igralci so utrujeni, toda uspeli smo ujeti zaostanek osmih zadetkov. Tu se je pokazal velik karakter, veliko srce naše ekipe. Čestitam fantom, zelo sladek poraz. Ko je bilo najtežje, ko je malokdo verjel v nas, smo se dvignili kot feniksi iz pepela,” je po tekmi razmišljal nekdanji strateg Celja in Gorenja.

Nexe, za katerega igra tudi Koprčan Andraž Velkavrh, v četrtfinalu čaka Göppingen. Obeta se pravi slovenski rokometni festival, saj so člani nemškega Bundesligaša Blaž Blagotinšek, Jaka Malus in Vid Poteko.