Nov velik uspeh Našic nosi podpis Branka Tamšeta

Rokomet 8. Feb 202313:48
Foto: Guliverimage

Slovenski rokometni trener Branko Tamše v hrvaškem Nexeju iz Našic piše novo uspešno evropsko zgodbo. Potem ko se je lani z ekipo iz majhnega kraja v Slavoniji uvrstil na zaključni turnir Lige Evropa, tudi letos nadaljuje z odličnimi predstavami na evropskih parketih.

V včerajšnjem derbiju skupine C v Ligi Evropa je v Našicah gostoval danski velikan Skjern. In Hrvaško zapustil dolgih nosov. Varovanci Branka Tamšeta, med katerimi je tudi Slovenec Andraž Velkavrh, so namreč potem, ko so bili večji del tekme v zaostanku, po preobratu in napeti končnici slavili z 29:28. S šesto zmago na sedmih tekmah ostali na vrhu svoje skupine.

Standings provided by Sofascore

Nov uspeh Nexeja je tudi matematično potrdil uvrstitev ekipe iz Našic v osmino finala Evropske lige, jasno je tudi, da bo ekipa skupinski del končala na enem izmed prvih treh mest, ki prinaša lažjega nasprotnika v nadaljevanju tekmovanja.

“Čestitke igralcem in navijačem, ki so prišli na svoj račun. Nismo še na nivoju, na katerem želimo biti, a ostali smo osredotočeni, čeprav je Skjern v igri dominiral. Gre za odlično, močno in hitro ekipo, a mi smo sledili našemu načrtu pred tekmo, verjeli v zmago, dobro igrali v obrambi in za to smo bili nagrajeni. Ta zmaga je bila zelo pomembna. Ko smo začeli s tekmovanjem je bil naš cilj uvrstitev v redni del, potem napredovanje iz skupine in zdaj smo tu,” je po tekmi razmišljal Branko Tamše.

Nova odlična sezona Nexeja nosi podpis Branka Tamšeta. Foto: Guliverimages

Poleg bojev v Ligi prvakov se za Nexe začenja tudi drugi del hrvaškega prvenstva, v katerem bo moštvo iz Našic znova bilo trdo bitko za prvaka z Zagrebčani. V prvem delu so sicer Tamšetovi varovanci nalogo opravili sijajno, v svoji skupini so na štirinajstih tekmah zabeležili prav toliko zmag.

Komentari

Vaš komentar