V tekmo z Iranom maksimalno osredotočeni

Reprezentance 17. Jan 202316:19 0 komentarjev
rokometna reprezentanca slovenije
Foto: Profimedia

Slovenski rokometaši so okoli opoldneva prispeli v Krakov, kjer jih med 18. in 22. januarjem čakajo tekme glavnega dela svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem. V drugem največjem poljskem mestu se jim je pridružil tudi krožni napadalec Matej Gaber, ki ga je selektor Uroš Zorman naknadno poklical zaradi zdravstvenih težav Boruta Mačkovška.

Ponedeljkov poraz proti šestkratnim svetovnim ter trikratnim olimpijskim in evropskim prvakom iz Francije na zadnji tekmi skupinskega dela v Katovicah ni prinesel slabe volje med slovenske rokometaše.

Po dveh prepričljivih zmagah nad Savdijci in Poljaki ter porazu proti Francozom bodo svojo pravo vrednost pokazali v naslednjih treh dvobojih proti Irancem, Špancem in Črnogorcem, ki si bodo v dvorani Tauron od srede do nedelje sledile na dva dneva. Prav vse se bodo pričele ob 15.30, na njih pa želijo osvojiti čim večje število točk in si priigrati nastop v četrtfinalu.

Osnovna naloga Slovencev? Zmaga

Zormanovi varovanci se zavedajo, da je pred njimi zelo zahtevna naloga. Povsem identične želje so zelo jasno izrazili tudi v francoskem, španskem in črnogorskem taboru, ki imajo zaradi bere točk iz skupinskega dela tudi največje možnosti za preboj na izločilne tekme.

Slovenske rokometaše najprej čaka obračun z Iranci. Po mednarodnem ratingu gre za najlažje tekmece, oteževalna okoliščina pa je, da jih vodi nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović. Črnogorec do najmanjših detajlov pozna igro slovenskih rokometašev, nekatere člane zdajšnjega roda pa je tudi popeljal do bronastega odličja na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017.

Foto: Guliverimage

“Na tekmi proti Irancem bo potrebno biti maksimalno osredotočen. Od prve sekunde dvoboja želimo zadeve postaviti na pravo mesto,” je pred sredinim uvodnim dvobojem v glavnem delu tekmovanja odločno dejal Zorman.

“Gre za telesno zelo močno reprezentanco, ki goji hitro igro. Proti Iranu bo potrebno biti zelo pazljiv, a glede na vse prikazano v prvem delu tekmovanja je naša osnovna naloga zmaga,” je dodal Zorman, ki je zaradi zdravstvenih težav Mačkovška in določenih težav v slovenskem centralnem bloku na dvoboju proti Francozom naknadno poklical Gabra.

Gaber v Krakov kar z avtomobilom

“V zadnjem času sem imel težave s tetivo. Nisem še stoodstotno pripravljen, glede na vse okoliščine pa nisem niti na trenutek pomislil, da ne bi prišel v Krakov in pomagal ekipi. Vesel sem, da sem tukaj, dal bom svoj maksimum,” je uvodoma dejal 31-letni krožni napadalec, ki se je z avtomobilom odpravil iz Szegeda in se po osemurni vožnji reprezentantom pridružil soigralcem v Krakovu.

RZS

“Moje soigralce je bilo lepo gledati v Katovicah, kjer so pokazali srčne in bojevite predstave,” je o prvih treh slovenskih predstavah na letošnjem mundialu dejal Gaber in dodal: “Če sem povsem iskren, o Irancih ne vem veliko. Danes imamo trening in sestanek, ki bo v celoti posvečen pripravi na našega prvega tekmeca. V tem kratkem času, ki ga imamo na voljo, se bomo skušali čim bolje pripraviti na iransko igro.”

Iranci so pod vodstvom Vujovića, ki bo na dan tekme proti Sloveniji praznoval 62. rojstni dan, premagali Čile s 25:24 ter izgubili proti Črni gori z 31:34 in Španiji z 22:35.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!