Zorman: Ves čas smo vedeli, da bomo tekmo obrnili v svojo korist (VIDEO)

Reprezentance 11. Jan 202421:15 1 komentar

Led je prebit. Slovenija je odigrala prvo tekmo na evropskem prvenstvu v rokometu in vpisala prvo zmago, za katero pa je kar pošteno trpela.

Do pričakovanih dveh točk proti debitantu na velikih tekmovanjih, Ferskih otokih, so izbranci Uroša Zormana prišli z dobro predstavo v drugem polčasu. V prvem delu igre je imela Slovenija ogromno težav v obrambi. Nizki in hitri igralci Ferskih otokov so prelahko prihajali do zaključkov in z dobro igro samo potrdili napovedi selektorja in vseh reprezentantov pred uvodnim obračunom. V drugem polčasu je slovenska igra stekla, izkazal se je vratar Klemen Ferlin, prepotrebno hitrost v napad pa je vnesel izkušeni Miha Zarabec. Prav vstop slednjega je odprl več prostora Aleksu Vlahu, ki je bil na koncu z osmimi goli prvi strelec Slovenije.

Selektor Slovenije Uroš Zorman po tekmi: “Tudi v obdobju, ko smo zaostajali, ni bilo nobene panike. Vedeli smo, da bomo tekmo obrnili, kar se je zgodilo. Fantom lahko za drugi polčas samo čestitam.”

rokomet slovenijarokomet slovenija rokomet slovenijarokomet slovenija
Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage
rokomet slovenija rokomet slovenija
Foto: Guliverimage
rokomet slovenija ferski otoki rokomet slovenija ferski otoki
Foto: Guliverimage
rokomet slovenija rokomet slovenija
Foto: Guliverimage
rokomet slovenija rokomet slovenija
Foto: Guliverimage

“Vedeli smo, da bo tekma naporna. Odvijala se je po naših pričakovanjih. Z vsemi poškodbami smo vsekakor izgubili na hitrosti, širini in vseh podobnih stvareh. Na koncu lahko rečem, da so fantje pokazali pravi karakter. Tisti, ki so tukaj, so pokazali, da imajo željo. Ekipa je delovala složno. Tudi v obdobju, ko smo zaostajali, ni bilo nobene panike. Vedeli smo, da bomo tekmo obrnili, kar se je zgodilo. Fantom lahko za drugi polčas samo čestitam,” je po tekmi povedal selektor Uroš Zorman, ki mora reprezentanco zdaj pripraviti na obračun s Poljaki.

Miha Zarabec je po tekmi priznal, da s soigralci niso bili sproščeni:

Zarabec, ki je v drugem polčasu igral zares dobro, bo s takšnimi predstavami nevaren za vse obrambe. 32-letnik je po tekmi razkril glavno težavo Slovenije: “Tekma ni bila lahka. To smo tudi pričakovali. Vsi smo v nekem krču, smo živčni, skačemo in norimo. Nismo se sprostili in pokazali vse, kar znamo. Led je prebit, s tem se lahko tolažimo. Ampak že čez dva dni, ko nas čaka za nas nov finale, moramo biti boljši. Današnjo tekmo moramo analizirati, veliko stvari je za popraviti. Naša širina in kvaliteta nam omogočata, da lahko pokažemo še veliko več. Moramo se sprostiti in se zazreti v prihodnost.”

Aleks Vlah je po tekmi izpostavil vratarja Klemna Ferlina:

Slovenija je 10 minut pred koncem povedla za šest golov. Zdelo se je, da je tekma odločena, a se Ferski otoki niso predali in dokazali, da nikakor ne gre za ‘eksote’. To mnenje deli tudi Aleks Vlah: “Na evropskem prvenstvu smo. Tukaj zna vsaka reprezentanca igrati. Sploh to velja za Ferske otoke, ki so tukaj prvič in povsem brez pritiska. Zagotovo bodo tudi za preostale težek nasprotnik. V drugem polčasu smo se zbrali, ‘zabijali’ iz zicerjev, Klemen pa je prišel do nekaj pomembnih obramb. Vsekakor so neugodni. Vsi so manjši in to je našemu višjemu bloku predstavljalo težavo. Na koncu smo zasluženo zmagali. V zadnjih 15 minutah smo nato ohranili prednost. Iz drugega polčasa lahko črpamo pozitivne stvari.”

Slovenija bo znova na delu v soboto, ko jo ob 18. uri čaka obračun s Poljsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje