V sredo se na SK vrača rokometna Liga prvakov!

Rokomet ostalo 4. Feb 201414:44 > 14:45

Velenje – Po dolgem zimskem počitku se v sredo na programe Sport Kluba vrača rokometna Liga prvakov. Slovenski državni prvaki iz Velenja bodo ob 20.00 v Rdeči dvorani gostili aktualne evropske prvake iz vrst Hamburga – ekskluzivni prenos na SK 3.

Gorenje bo na preostalih treh tekmah rednega dela Lige prvakov poskušalo zadržati četrto mesto, ki prinaša uvrstitev v izločilne boje. Ose so za zdaj na odlični poti, usodo imajo še naprej v svojih rokah. Pred peto Naturhose La Riojo imajo dve točki prednosti, niti zaostanek za tretjuvrščenim Aalborgom pa ni prevelik. Po uspešno opravljenem prvem testu v državnem prvenstvu, ko so Krško odpravili z gladkih 36:17, Velnjčane v sredo čaka veliko težji preizkus. V Saleško dolino prihaja aktualni evropski prvaki HSV Hamburg, ki ima v svojih vrstah tudi najboljšega rokometaša minulega leta, hrvaškega zvezdnika Domagoja Duvnjaka.

  • NE SPREGLEJTE: Celje PL v nedeljo gostuje pri St. Petersburgu. Ekskluzivni prenos ob 13.00 na SK 3!

Zagotovo, da nas čaka kvaliteten nasprotnik, aktualni evropski prvak. Če bomo hoteli priti do kakšnega presenečenja, bomo tu zagotovo morali imeti veliko, veliko sreče in veliko stvari se nam bo moralo poklopiti. Po zadnjem ogledu, ki sem ga sam opravil, bomo morali v obrambi, glede na igranje v Hamburgu, igrati na veliko višjem nivoju, če bomo hoteli priti do presenečenja. Želimo si predvsem prikazati dobro igro v domači dvorani in ob tej priložnosti vabim vse ljubitelje rokometa, iz Šaleške doline in okolice, da pridejo na tekmo in nam pomagajo. Vemo pa, da je ekipa Hamburga zelo kvalitetna, da ima odlične posameznike, kar smo lahko videli tudi na zadnjem evropskem prvenstvu, kjer so njihovi igralci igrali glavne vloge v svojih reprezentancah. Duvnjak v Hrvaški, Canellas v Španski, Lindberg je bil prvo krilo Danske reprezentance. Imajo pa še veliko ostalih kvalitetnih  igralcev, Djordjic, Hens, na desnem Pfahl in Marković. Če bomo v obrambi odigrali kot si želimo, kot moramo odigrati, potem lahko pridemo do kakšnih lahkih golov. Obramba bo tisti del, ki bo morala svoje delo opraviti maksimalno, kar se je pokazalo tudi v Hamburgu, kjer smo dali kar veliko zadetkov, ampak smo jih ogromno tudi prejeli. Če bo obramba prava, bomo lažje prišli do zadetkov, bo pa v sami fazi napada težko prebijati njihovo obrambo. Imajo visoke igralce, ampak tudi mi imamo svoje kvalitete in verjamem, da lahko s predori, s preigravanjem in tudi s streli od daleč pridemo do zadetkov. Nadejamo se na najboljše. Tekma ni odločilna. Na vsaki tekmi sedaj iščemo točko za nadaljnje tekmovanje in vemo, da bo to še kar težka naloga, saj je cilj uvrstitev med 8. Zaenkrat smo tu, ampak verjetno bo še treba osvojiti kakšno točko, kajti ni se dobro zanašati na druge,” pred tekmo napoveduje velenjski strateg Ivan Vajdl, ki bo v sredo lahko računal tudi na povratnika po poškodbi Luko Dobelška in Darka Cingesarja.

Pričakujem zanimivo tekmo. V goste prihaja lanski zmagovalec Lige Prvakov. Ekipa Hamburga je sestavljena iz kakovostnih igralcev. Imajo najboljšega igralca na svetu, Domagoja Duvnjaka, ki je motor ekipe. Vsekakor pričakujem boljšo obrambo kot je bila v Hamburgu, kjer smo prejeli preveč zadetkov. Z dobro obrambo lahko pridemo do lahkih zadetkov, nadejam se naše dobre igre in temu primeren bo potem tudi rezultat,” se Rok Golčar nadeja pozitivnega razpleta, medtem ko je Benjamin Burić pripomnil: “Ni kaj veliko za dodati h komentarju trenerja in Roka. Mislim, da bo to zanimiva tekma, na kateri pričakujem polno dvorano v Velenju, mi pa bomo dali vse od sebe, da pokažemo, da lahko pariramo najmočnejšim nasprotnikom, tudi Hamburgu, ki je tudi v tej sezoni Lige Prvakov eden od favoritov. Res da so oni favoriti tudi v Velenju, ampak tudi mi imamo svoje prednosti. Veliko njihovih igralcev je igralo na zadnjem evropskem prvenstvu, ki so se vrnili utrujeni in niso bili cele priprave z ekipo in morda je to za nas prednost.

Liga prvakov, 8. krog, skupina D:

Sreda, ob 20.00 v živo na SK 3:

Gorenje Velenje – HSV Hamburg

La Rioja – Aalborg
Flensburg – Drott Halmstad

Lestvica: 1. Hamburg 12 točk, 2. Flensburg 9, 3. Aalborg 8, 4. Gorenje 6, 5. La Rioja 4, 6. Halmstad 1

Author: Ž. Š., Foto: RK Gorenje/Facebook