Zorman: Vsaka sprememba prinese nekaj dobrega

RZS/Twitter

Na praznični četrtek se je v Celju zbrala slovenska moška članska rokometna reprezentanca in začela s pripravami na evropsko prvenstvo. Do uvodnega preizkusa na tekmovanju, ki ga bodo gostile Avstrija, Norveška in Švedska, nas loči 15 dni.

Prvega treninga v dvorani Zlatorog se je udeležilo 18 izmed 24 kandidatov. Po dogovoru z vodstvom reprezentance so zaradi klubskih in osebnih obveznosti manjkali Urban Lesjak, Urh Kastelic, Simon Razgor, Miha Zarabec, Dean Bombač in Nejc Cehte. Slednji se bodo ekipi priključili prihodnji teden. Odsoten je bil tudi novi selektor Ljubomir Vranješ, ki ga na dan zbora s Kristianstadom čaka tekma švedskega prvenstva. Selektor se bo izbrani vrsti pridružil že v petek in isti dan v Zrečah tudi prvič v živo stopil pred sedmo silo.

Začetek priprav pred Eurom je slovenska vrsta pod vodstvom pomočnika selektorja Uroša Zormana dočakala v celjski dvorani Zlatorog. Med zbranimi je bilo čutiti obilico pozitivne energije, motiviranosti in zagriženosti za trdo delo. Takoj po koncu uvodnega treninga se je reprezentanca že preselila v svojo standardno bazo v Zreče, kjer bo trenirala vse do potovanja na Švedsko, v sredo 8. januarja.

Prvi ciklus priprav bo potekal do ponedeljka. Sledila bosta dva dneva počitka, reprezentanca pa se bo nato v Zrečah znova zbrala v četrtek, 2. januarja. Prihodnji konec tedna jo nato čakata tudi dve pripravljalni tekmi. V petek bo gostovala v Slovenj Gradcu, kjer se bo ob 19. uri pomerila s Severno Makedonijo. Dan za tem se bo navijačem ob 17.30 predstavila še v trboveljski dvorani Polaj, tekmeci bodo Črnogorci.

S selektorjem Ljubomirom Vranješem sva pripravila načrt priprav, ki jih bomo skušali izpeljati čim bolj optimalno. Verjamem, da pri tem težav ne bo. Vsaka sprememba prinese nekaj dobrega. Iz pogovorov s selektorjem sem lahko razbral, da je poln optimizma. Verjamem, da so to občutili tudi fantje ter da nas čaka pozitivna zgodba,” je pred začetkom priprav povedal Uroš Zorman.