Slovenske rokometašice dobile tekmice na evropskem prvenstvu

Reprezentance 18. Apr 202418:46 > 19:18 0 komentarjev
Slovenska ženska rokometna reprezentanca
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je danes na žrebu na Dunaju dobila tekmice v prvem delu prihajajočega evropskega prvenstva, ki bo potekalo v Avstriji, na Madžarskem in v Švici. Slovenija bo nastopila v skupini E v Innsbrucku s sogostiteljicami Avstrijkami, branilkami naslova Norvežankami in Slovakinjami.

Žensko evropsko prvenstvo v rokometu bo največje doslej, saj se ga bo prvič udeležilo 24 reprezentanc. Na zaključni turnir so se neposredno uvrstile organizatorke Avstrija, Madžarska in Švica ter branilka naslova Norveška.

Slovenija bo v predtekmovanju nastopala v Innsbrucku v skupini E, kjer se bodo varovanke Dragana Adžića pomerile z Avstrijo, Norveško in Slovaško.

Po predtekmovanju v šestih skupinah s po štirimi udeleženkami bosta po dve najboljši iz vsake skupine napredovali v drugi del. Tam se bodo v Debrecenu združile skupine A, B in C, na Dunaju pa skupine D, E in F. Tudi odločilni boji za medalje bodo nato na Dunaju.

“Vse tekmice, proti katerim bomo igrali v prvem delu evropskega prvenstva, poznamo. Po širitvi števila sodelujočih ekip zdaj iz prvega dela napredujeta le dve ekipi iz posamezne skupine. Verjamem, da bo slovenska reprezentanca imela na voljo kakovostno ekipo, da se bo ta prebila v drugi del tekmovanja. Letošnje evropsko prvenstvo bo sicer prvo tekmovanje, ki ne bo kvalifikacijsko za naslednje olimpijske igre v Los Angelesu. Najboljše reprezentance, med njimi tudi Norveška, zato utegnejo seči po kakšni menjavi igralk. Sam upam, da Slovenija na evropskem prvenstvu nastopi v najmočnejši zasedbi in pokaže, česa je zmožna,” je po žrebu za Rokometno zvezo Slovenije dejal selektor Adžić.

Prvenstvo bo potekalo ob koncu letošnjega leta, in sicer od 28. novembra do 15. decembra.

Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske

Skupina A (Debrecen): Madžarska, Švedska, Turčija, Severna Makedonija

Skupina B (Debrecen): Črna gora, Romunija, Češka, Srbija

Skupina C (Basel): Francija, Španija, Portugalska, Poljska

Skupina D (Basel): Švica, Danska, Ferski otoki, Hrvaška

Skupina E (Innsbruck): Avstrija, Norveška, Slovaška, Slovenija

1. krog, četrtek, 28. november:

Norveška – Slovenija

2. krog, sobota, 30. november:

Slovenija – Slovaška

3. krog, ponedeljek, 2. december:

Slovenija – Avstrija


Skupina F (Innsbruck): Nemčija, Nizozemska, Ukrajina, Islandija


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!