Škandal na Poljskem: solze so povedale vse

Odbojka 18. Apr 202413:52 0 komentarjev
Ekipa Klemna Čebulja je obsodila ravnanje navijača. Foto: Profimedia

Polfinalno odbojkarsko poslastico poljskega prvenstva med Asseco Resovio in Jastrzebskim v Rzeszowu je pokvaril eden izmed navijačev domače ekipe, ki je z besedami skoraj zakuhal pretep.

Na odbojkarskih tekmah, izjema je le Grčija, večinoma spremljamo mirne tekme. Na Poljskem, kjer obožujejo odbojko, se navija športno in glasno, a na poljskem derbiju je vseeno postalo vroče.

V četrtem nizu pri vodstvu domačinov s 23:21 je eden izmed navijačev grdo užalil Ukrajinca Jurija Gladirja, njegov soigralec Norbert Huber pa vsega skupaj ni mirno gledal in želel s provokatorjem obračunati. Fizični obračun so preprečile varnostne službe.

“Tako žaljenje ni sprejemljivo. Žalitve na podlagi narodnosti in porekla je treba zatreti v kali,” je po tekmi na družbenih omrežjih zapisal poljski reprezentant Huber.

Norbert Huber Foto: Profimedia

“Žal mi je, da je tak odbojkarski praznik zaznamoval ta incident, a še enkrat bi naredil isto. Škoda, da niste slišali besed možakarja v modrem suknjiču, a razočaranje, žalost in solze na obrazu 39-letnega Jurija so govorile same zase,” je dodal Poljak, ki je stopil v bran ukrajinskemu kolegu.

Oglasila se je tudi Resovia

Po dogodku na prvi polfinalni tekmi poljske Pluslige, ki jo je s 3:2 dobil prvak Jastrzebski, se je oglasila tudi Resovia in se distancirala od vedenja enega izmed navijačev. “Naš klub se odločno distancira od sovražnega govora in ostro obsoja vsa ravnanja, ki žalijo dostojanstvo drugih ljudi. Ne bomo dovolili, da nedopustna dejanja posameznikov pokvarijo tako lepe odbojkarske tekme,” je ostro obsodila ravnanje enega izmed navijačev tudi domača ekipa.

Resovia in Klemen Čebulj bosta imela v soboto priložnost, da polfinalno serijo izenačita na 1:1, v primeru poraza pa ju čaka boj za končno tretje mesto. Slovenski reprezentant prve polfinalne tekme ni začel v prvi postavi, je pa v celoti igral v četrtem in petem nizu ter na koncu zbral 10 točk. Ob 50-odstotnem izkoristku prav vse v napadu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!