Slovenski rokomet na veliki prelomnici

Rokomet 14. Nov 202313:17 0 komentarjev
slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman
Foto: Aleš Fevžer

Po koncu sezone 2023/24 se bo število ekip v elitnem slovenskem moškem rokometnem tekmovanju s sedanjih 14 skrčilo na 12. Na ponedeljkovi seji združenja klubov lige NLB so njihovi predstavniki sprejeli spremembo tekmovalnega sistema za prihodnjo sezono, so danes sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Kot so pri RZS navedli v izjavi za javnost, bo ta sprememba po njihovem v elitno klubsko tekmovanje za moške vnesla pestrejše dogajanje in še bolj negotov boj za državnega prvaka. V prvem delu nove sezone se bo ducat moštev merilo v dvokrožnem sistemu, a za razliko od zadnjih let po zaključku tega prvak še ne bo znan. Tekmovanje se bo nadaljevalo z drugim delom, v katerem bodo moštva razdeljena v tri skupine s po štirimi udeleženci. Najboljša osmerica prvega dela bo znotraj dveh skupin ostala v borbi za prvaka.

“Vesel sem, da vsi skupaj razmišljamo, kako proizvod slovenskega ligaškega rokometa narediti še boljši, oziroma da je to v prvi vrsti želja klubov, ki so v tem primeru pokazali izjemno enotnost. Odločili smo se za sistem, ki je nekakšna prilagojena različica sistema, ki ga uporabljajo na Danskem. Prepričan sem, da bomo dobili izjemno zanimive tekme, še večjo razburljivost, še več gledalcev in nadaljnji razvoj naše panoge,” je dejal Miha Pantelič, direktor tekmovanj na RZS.

Najboljši ekipi obeh skupin lige za prvaka se bosta uvrstili v polfinale. V njem se bosta prvouvrščeni moštvi obeh skupin pomerili z drugouvrščeno ekipo nasprotne skupine. Para se bosta pomerila na dve dobljeni tekmi, po enakem formatu bo sledil še finale za naslov prvaka in obračun za bron.

Prenovljen sistem tekmovanja

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!