Tamše povečuje slovensko kolonijo pri Nexeju, prihaja član Celja

Rokomet 14. Apr 20238:00
Foto: Jan Gregorc

Hrvaški rokometni prvoligaš Nexe iz Našic bo imel v naslednji sezoni še bolj slovenski pridih. Trenerju Branku Tamšetu in njegovemu varovancu Andražu Velhavrhu se bo namreč poleg Marka Bezjaka pridružil še Gal Marguč.

Potem ko je že nekaj časa jasno, da bo trener Nexeja iz Našic Branko Tamše v naslednji sezoni znova združil moči s svojim nekdanjim varovancem Markom Bezjakom, bo v naslednji sezoni s klopi Našic očitno vodil tudi Gala Marguča.

26-letni Celjan celotno kariero brani barve Celja Pivovarne Laško, za člansko ekipo je kot najstnik debitiral že leta 2014. S koncem sezone krilnemu rokometašu poteče pogodba s pivovarji in odločil se je za nov izziv. Kar so že nekaj časa namigovali predvsem hrvaški mediji, se bo po naših informacijah nedvomno zgodilo. Marguč se bo preselil v sosednjo Hrvaško in oblekel dres Nexeja.

Foto: Jan Gregorc

Tamšetova ekipa je sicer v torek visoko izgubila na gostovanju v Göppingenu (23:32) in v veliki meri zapravila možnosti za ponovitev lanskoletnega uspeha – uvrstitev na zaključni turnir četverice v evropski ligi.

Celjani, ki odhoda Marguča uradno še niso potrdili, so zanj sicer na desnem krilu že našli zamenjavo, s prihodnjo sezono se v Zlatorog seli 20-letni reprezentant Bosne in Hercegovine Luka Perić.