“To so najlepši trenutki, lahko bi bili pa najtežji” (VIDEO)

Rokomet 17. Mar 202420:53 1 komentar

Četudi slovenski rokometaši na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre niso blesteli, pa so pokazali dovolj, da so si priigrali vstopnico za Pariz. "Mislim, da smo si to mesto na olimpijadi zaslužili," je povedal kapetan Jure Dolenec.

Slovenci se od turnirja v Španiji poslavljajo z zmagama proti Braziliji in Bahrajnu, porazom proti Špancem in, kar je najpomembneje, z olimpijsko vozovnico za Pariz v rokah. To so jim pomagali priigrati tudi Španci, ki so na zadnji tekmi tesno, z 28:26, premagali Brazilijo.

“Kaj naj povem. Kar smo želeli pred turnirjem, smo izpolnili. Res je, razpored tekem je bil nekoliko drugačen, kot smo si želeli. Sem presrečen. Fantom čestitam za turnir. Četudi nismo bili pravi, smo si na koncu zaslužili. Sreča spremlja hrabre. V zadnjih dveh in pol letih, odkar smo skupaj, smo si to zaslužili,” je po srečnem razpletu dejal selektor Slovenije Uroš Zorman.

Podobnega mnenja je bil tudi kapetan Slovenije Jure Dolenec, ki je sicer priznal, da bi lahko ekipa igrala bolje, obenem pa se zahvalil tudi Špancem.

“To so najlepši trenutki, lahko bi bili pa najtežji kariere. Mislim, da smo si to mesto na olimpijadi zaslužili, konec koncev z 10. mestom na svetovnem prvenstvu, pa šestim na evropskem prvenstvu, tudi z dvema zmagama tukaj. Morda na tem turnirju nismo blesteli, ampak na koncu smo naredili svoj posel in hvala Špancem, da so opravili svojega in odigrali v duhu fair playa ter zmagali,” je povedal Dolenec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje