Zorman: Pokazali smo pravi obraz, zdaj moramo počakati, ali bo to dovolj

Rokomet 17. Mar 202418:20 1 komentar

Slovenski rokometaši so na zadnji tekmi kvalifikacij za olimpijske igre dosegli še drugo zmago. V Granollersu so premagali Bahrajn z 32:26, a si bodo vstopnico za Pariz zagotovili le v primeru zmage Španije proti Braziliji.

Slovenski rokometaši so se proti Bahrajnu mučili le na začetku tekme, a že kmalu prevzeli pobudo in prišli v vodstvo, ki ga nato niso več izpustili iz rok.

“Svoje smo na tej tekmi opravili. Če je bila tekma proti Španiji malce črna pika, smo danes znova pokazali pravi obraz in zasluženo zmagali. Z izjemo prvih minut smo celo tekmo vodili in zadeve postavili na svoje mesto. Na turnirju smo osvojili dve zmagi in izpolnili ta cilj. Fantom lahko le čestitam. Zdaj moramo počakati, da vidimo, ali bo to dovolj za olimpijske igre,« je po tekmi povedal selektor Slovenije Uroš Zorman.

“Vedeli smo, da Bahrajn ni reprezentanca, ki bi jo lahko odpisali. Imajo islandskega selektorja, gojijo hiter rokomet, kar je že samo po sebi znano za takšne ekipe. Čeprav smo malce slabše začeli, smo se zbrali in pokazali, da smo prišli sem pobrat te štiri pike. Škoda za tisto tekmo s Španci, da nismo bili blizu. Zdaj naš čaka mučno čakanje. Sploh ne vem, ali bi gledali tekmo med Španijo in Brazilijo ali ne. Poskušali bomo uživati ob tem, da smo izpolnili prvoten cilj,” pa je dejal z osmimi goli najboljši posameznik Slovenije Aleks Vlah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje