Zakaj selektor Adžić tri dni pred tekmo z Norveško ne spi?

Rokomet 13. Nov 202214:30 0 komentarjev

Slovensko žensko rokometno reprezentanco jutri ob 18.00 čaka zgodovinsko pomembna tekma. Še nikoli naša izbrana vrsta ni bila tako blizu boja za medalje na velikem turnirju, kot je na letošnjem domačem evropskem prvenstvu, na katerem pa ji zdaj na poti do četrte zmage stoji najvišja možna ovira - Norveška.

Slovenski selektor Dragan Adžić je pred tekmo z Norveško navzven povsem miren. Čeprav njegove izbranke jutri čakajo aktualne evropske in svetovne prvakinje, verjame, da lahko Slovenija preseneti tudi tako kakovostno reprezentanco. Tokratne nasprotnice Slovenije vse po vrsti igrajo v najmočnejših evropskih klubih in so v domovini čisto prave zvezdnice. Nenazadnje jih tudi v Ljubljani spremljajo številne medijske ekipe.

A vse to Adžića ne zanima preveč, prepričan je, da bo svoje pokazal parket dvorane Stožice, na katerem se bosta jutri pomerili izbrani vrsti Slovenije in Norveške. Svojim varovankam je v teh dneh, ko imajo naše rokometašice nekoliko več premora med tekmami, namenil nekaj več počitka. Vse v luči tega, da bi peto tekmo na prvenstvu dočakale kar najbolje pripravljene.

“Igralke so pripravljene na tekmo. Imamo tudi sijajno fizioterapevtsko ekipo in zdravstveno osebje. Fizično so dekleta res izvrstno pripravljena, to je poleg mentalnega preskoka največja dodana vrednost te te ekipe. Res poklon mojim varovankam, osemnajst mesecev so trdo delala zato, da bi bila zdaj na tem nivoju, na kakršnem so. Kvalitetna rotacija nam omogoča, da tekmo dočakamo v najboljšem možnem stanju,” vpogled v stanje ekipe razkriva Adžić.

Z Norveško se ukvarja že pol trenerske kariere

Norveška ne samo na tem turnirju, ampak že vrsto let, kaže resnično šampionsko podobo. V prvem delu turnirja se je Skandinavkam še najbolj približala Hrvaška, a tudi naše južne sosede so klonile za kar devet zadetkov (32:23). So pa včeraj Švedinje vendarle pokazale in dokazale, da tudi Norveška ni velesila, ki je ne bi bilo mogoče spraviti v težave.

“Z Norvežankami se ukvarjam že pol kariere, zadnjih dvanajst let. Odlično poznam njihov sistem in jih zelo spoštujem. Tudi moje delo na klopi Slovenije, še posebej priprava igre v obrambi, je baziralo na tej šoli. Vesel sem, da so dekleta to dobro sprejele. Norveška je izkušena in kvalitetna ekipa. Vsi živimo za to tekmo, že tri dni ne spim od sreče, ker je ta generacija Slovenije prišla do situacije, da za polfinale evropskega prvenstva igra s tako renomirano reprezentanco,” priznava slovenski selektor.

Foto: Aleš Fevžer

Imajo Norvežanke sploh kakšno šibko točko, kakšen je lahko recept za zmago? “Za Norveško igrajo nekatere najboljše igralke zadnjega desetletja. Če pogledamo imena, je prav neverjetno, za kakšne klube igrajo dekleta, ki sedijo na klopi ali celo ne pridejo niti v kader za tekme. Ampak ne smemo si dovoliti prevelikega spoštovanja. V tekmo moramo iti sproščeno, po drugi strani pa skozi celotno tekmo ohranjati stabilno obrambo. Norveški želimo konkurirati vseh 60 minut,” odločno poudarja Dragan Adžić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!