Znane vse skupine drugega dela ženskega rokometnega SP

Rokomet 5. Dec 202322:23 0 komentarjev
slovenska ženska rokometna reprezentanca Dragan Adžić
Foto: Jure Banfi

Z današnjimi zadnjimi tekmami skupin A in E se je zaključil prvi del tekmovanja na ženskem rokometnem svetovnem prvenstvu na Danskem, Norveškem in Švedskem. Znane so tudi vse skupine drugega dela tekmovanja, kamor so se uvrstile najboljše tri reprezentance iz vsake skupine, medtem ko bodo četrtouvrščene igrale za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

V prvem delu so bile uspešne tudi slovenske rokometašice, ki bodo v sredo v norveškem Trondheimu začele drugi del. Ob 15.30 se bodo varovanke selektorja Dragana Adžića pomerile proti Južni Koreji.

Slovenke so v skupini D premagale Islandijo (30:24) in Angolo (30:24), v ponedeljek pa izgubile proti Franciji (27:31). S tem so v drugi del odnesle dve točki, Francija pa štiri. Naprej so se uvrstile tudi Angolke, a brez točke.

Ob Južni Koreji sta se v skupino II iz skupine C prebili še gostiteljica Norveška, ki bo imela štiri točke, in Avstrija (2).

Skupino I sestavljajo Švedska, Črna gora, Hrvaška, Madžarska, Senegal in Kamerun. V skupini III bodo igrale Danke, Nemke, Romunke, Poljakinje, Japonke in Srbkinje, v zadnji skupini IV pa še Nizozemke, Španke, Brazilke, Čehinje, Argentinke in Ukrajinke.

Iz teh skupin bosta po najboljši dve reprezentanci napredovali v četrtfinale, za preostale bo prvenstva konec.

Vse četrtouvrščene ekipe prvega dela SP pa se bodo pomerile v predsedniškem pokalu oziroma v boju za uvrstitve od 25. do 32. mesta. Prvo skupino sestavljajo reprezentance Kitajske, Islandije, Paragvaja in Grenlandije, drugo pa Čila, Irana, Kazahstana in Konga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!