Fury: Joyce je težji nasprotnik od Usyka

SK Fight 9. Dec 202210:30
Foto: Profimedia

Boksarski svet se nadeja, da bo naslednji nasprotnik Tysona Furyja, ki je minuli konec tedna proti Dereku Chisori tretjič ubranil naslov svetovnega prvaka, Oleksandr Usyk, s katerim bi se pomerila za naziv absolutnega prvaka, a trenutno na uradne novice še čakamo.

Derek Chisora se je dolgo časa upiral Tysonu Furyju, vseeno pa v deseti rundi moral podpisati predajo.

The Gypsy King je v tretjem dvoboju še tretjič premagal svojega rojaka, ki ni bil dorasel nasprotnik. Ljubitelji boksa se nadejajo, da bo Fury naslednjič v ringu dobil veliko bolj konkurenčnega nasprotnika. V prvi vrsti imajo v mislih Oleksandra Usyka.

“Vsi me sprašujejo, kdo je težji nasprotnik – Usyk ali Joyce? Usyk je boljši boksar, toda mislim, da bi mi Joyce nudil težji odpor, 100 odstotno. Joyce ima skoraj dva metra, močan je in na mene bo šel z željo, da me razbije na delčke. Usyk bo s sprednjim direktom poskušal ukrasti kakšno točko, medtem ko bo tekal po ringu. Usyk je zelo dober borec, bori se iz kontragarda, olimpijski prvak, … Ničesar mu ne želim odvzeti, toda mislim, da ga bom premagal brez težav,” je prepričan Fury.

Kot je pojasnil 206 centimetrov visoki 34-letnik iz Manchestra je pred njim razburljivo leto. “Mislim, da bo leto 2023 najbolj razburljivo v moji karieri in da bomo navijačem pripravili borbe, ki jih res želijo. Rad bi se boril z Usykom – v Savdski Arabiji ali Veliki Britaniji.”

Usyk in Joyce sta zmago Furyja proti Chisori spremljala iz prve vrste in ga po koncu tudi “pozdravila” v ringu.

Tako Usyk (20-0, 13 s KO) kot Joyce (15-0, 14 s KO) v profesionalni karieri še ne poznata poraza.

Komentari

Vaš komentar