Fury: Lahko Usyk, lahko Joyce, lahko Wilder

SK Fight 5. Dec 202214:01 0 komentarjev
Tyson Fury Derek Chisora
Foto: AP Photo/Ian Walton

Tyson Fury je leto 2022 sklenil s (pričakovano) zmago proti Dereku Chisori, za prihajajoče koledarsko obdobje pa napoveduje še bolj bombastične stvari.

Tyson Fury je na stadionu Tottenhama še tretjič ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji WBC.

Obračun proti Dereku Chisori je iz prvih vrst pospremil tudi Oleksandr Usyk, ki ima v lasti naslove svetovnega prvaka po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO, hkrati pa boksar, s katerim bi se moral Fury enkrat v prihodnosti pomeriti za naslov absolutnega prvaka težke kategorije.

“Pripravljen sem in želim se soočiti z Usykom – ali v Savdski Arabiji ali v tukaj v Veliki Britaniji. Dajmo našim navijačem enega prvaka, eno ime, en obraz,” je po skupno 33. zmagi v karieri dejal Fury in dodal: “Usyk je boksar, ki ga ni enostavno prebrati, je spreten in se dobro giblje ter je v izjemni formi – veselim se izziva. A vseeno, če borba z njim ne bo možna, potem se bom boril z Joeom Joyceom na Wembleyju. Tako z Usykom kot Joyceom se lahko pomerim na Wembleyju, lahko tudi tako. Ljudje so me spraševali, kdo je težji nasprotnik, mislim, da je to Joyce.”

Fury in Usyk sta se po kaosu, ki je vladal po zmagi The Gypsy Kinga proti Chisori, že srečala iz oči v oči, blizu je bil tudi Joyce, ki je prav tako dodal nekaj olja na ogenj.

“Na lestvici težke kategorije obstaja številka ena, to sem jaz, potem sledijo Usyk, Joyce in Deontay Wilder – izberite kogarkoli med njimi, to bo fantastično,” je zaključil 34-letnik iz Manchestra. Furyja v prihodnjih dneh čaka operacija desnega komolca, po katerem bo potreboval vsaj dva meseca okrevanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!