Totalna dominacija Furyja potrjena tudi s statistiko

SK Fight 5. Dec 202212:04 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: Reuters/Andrew Boyers

Derek Chisora razen v prvi rundi niti za trenutek ni bil dorasel Tysonu Furyju, ki je brez večjih težav tretjič ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Totalno dominacijo The Gypsy Kinga potrjujejo tudi številke.

Pred začetkom spektakla je bila kvota na Tysona Furyja vsega 1.05 in svetovni prvak po verziji WBC je več kot upravičil status favorita.

Derek Chisora je samo v prvi rundi deloval enakovreden nasprotnik, a vseeno že na oko občutno slabši in nedorasel prvaku.

V primerjavi z drugo rundo borbe ni prekinil kot Chisore z metom brisače, a vseeno je moral boksarski veteran predajo podpisati v deseti rundi. O popolni Furyjevi dominaciji pričajo tudi številke.

Kot smo že zapisali, je bil Chisora enakovreden samo v prvi rundi, ko je zadel 12 udarcev oziroma tri več od prvaka. Že v drugi rundi je bila statistika zadetih udarcev močno na trani Furyja (22:7), enako v tretji (26:3) in vseh naslednjih do bridkega konca za Chisoro.

Do konca borbe je Fury zadel 205 udarcev od skupno 481 poizkusov (42,6 odstotna uspešnost), medtem ko je Chisora zadel 87 udarec od skupno 276 poizkusov (31,5 odstotna uspešnost).

Zanimivo, da je Chisora kar 70 udarcev usmeril v telo Furyja, kar po podatkih Compuboxa (sistem za štetje udarcev) pred njim ni uspelo niti enemu drugemu boksarju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!