Fury: Ne skrbite, ne odhajam nikamor

SK Fight 9. Feb 202410:48 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: AP Photo/Ian Walton

Britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury se je odzval na namigovanja, da je čas za konec kariere, potem ko je samo nekaj dni pred velikim spektaklom odpovedal borbo za naslov absolutnega kralja težke kategorije proti Oleksandru Usyku.

Organizatorji niso prav veliko čakali in hitro sporočili, da se bosta Tyson Fury in Oleksandr Usyk v Savdski Arabiji po poškodbi Britanca pomerila 18. maja, ko naj bi vendarle dobili naslednika Lennoxa Lewisa, kot zadnjega, ki se je lahko pohvalil z nazivom absolutnega kralja težke kategorije.

Furyju je načrte prekrižala ureznina nad desnim očesom, ki jo je staknil na sparingu s Hrvatom Agronom Smakićijem. Potem ko je Britanec zahteval prestavitev borbe, so se oglasili številni strokovnjaki in navijači, češ da dvomijo, da bo Fury sploh še kdaj stopil v ring.

Več kot očitno je bil to račun brez krčmarja oziroma Furyja. “Slišim, da se govori, da bi moral končati kariero ali da bom to kmalu storil pa temu ni ravno tako. Ne odhajam še v pokoj,” je sporočil Fury in še podkrepil svoje besede: “Pred menoj sta dve borbi z Usykom za absolutnega prvaka. Potem me čaka vsaj ena borba z Joshuo, morda pa tudi revanša, če bo od mene želel še nekaj batin pa v vsakem primeru borba proti Ngannouju. In to je za začetek. Tako da je pred menoj pet malih borb za vas, da boste dobili apetit. Ne odhajam nikamor. Imam 35 let in sem na vrhuncu življenja.”

Fury v karieri še ne pozna poraza – v statistiki ima ob 34. zmagah (24 s KO) zapisan zgolj en neodločen izid.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!