Brez boksarskega super spektakla v Riadu, Fury odpovedal obračun

SK Fight 2. Feb 202421:11
Tyson Fury in Oleksander Usyk. FOTO: Profimedia.

Obračuna med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usykom za naziv vladarja absolutnega boksarskega vladarja, naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji, ki bi moral biti 17. februarja v Riadu, ne bo. Britanec ga je odpovedal zaradi poškodbe.

Tyson Fury je na treningu pred dvobojem v Savdski Arabiji staknil veliko ureznino nad desnim očesom.

“Res dolgo sem se pripravljal na ta dvoboj. Bil sem v sijajni kondiciji. Težko mi je za vse, ki sodelujejo v tem velikem spektaklu. Delal bom na tem, da določimo nov datum, ko bom pozdravil oko,” je povedal 35-letni britanski boksarski zvezdnik, ki je prvak po verziji WBC. Odkar je leta 2008 postal profesionalec, je dobil 34 dvobojev, izgubil ni niti enega.

37-letni Ukrajinec Oleksander Usyk, ki je tudi olimpijski prvak iz Londona 2012, ima trenutno v rokah pasove po verzijah WBA, WBO in IBF.

Dvoboj za naslov svetovnega boksarskega prvaka je le še en v nizu športnih spektaklov, ki so jih v roke dobili Arabci. Savdska Arabija je v šport v zadnjih letih vložila že milijarde evrov in se ne namerava ustaviti. Prej obratno, v kar se lahko prepričamo predvsem v nogometu.

Fury je poškodbo staknil na sparingu s Hrvatom Agronom Smakićijem, zanimivo pa je, da naj bi zdaj z Usykom namesto Furyja prav tako boksal Hrvat, in sicer Filip Hrgović.