Fury ostaja glavna tarča Joshue

Anthony Joshua
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Medtem ko čas hitro beži, vse bolj postaja jasno, da do napovedane borbe med Tysonom Furyjem in Oleksandrom Usykom 29. aprila na Wembleyju ne bo prišlo. Zdi se, da tako Britanec kot Ukrajinec že iščeta druge rešitve, svoje načrte pri vsem skupaj pa ima tudi tabor Anthonyja Joshue.

Medtem ko Oleksandr Usyk še ni spregovoril o podrobnejših načrtih, bi se Tyson Fury utegnil pomeriti z rojakom Joeom Joyceom.

Kombinacij je nešteto, v eni izmed njih pa se vidi tudi Anthony Joshua. Nekdanji svetovni prvak se bo prihajajoči konec tedna poskušal vrniti na zmagovalne tirnice. V kolikor bo Britanec premagal Jermaina Franklina, njegov promotor Eddie Hearn ne izključuje možnosti, da bi se do konca leta v “bitki za Britanijo” končno le pomeril s Furyjem.

“Že lanskega decembra smo imeli določene pogovore. Takrat smo dosegli načelni dogovor, da se denar deli 60-40 v korist Furyja. Verjamem, da bomo lahko prišli do dogovora za borbo, ki bi v Veliki Britaniji zagotovo izzvala večje zanimanje kot borba Usyk – Fury,” je že slišane besede ponovil Hearn.

“Nisem prepričan, da si bomo delili 60-40. Če je Usyku ponudil delitev 70-30 v njegovo korist, si ne morem niti zamisliti, kaj bo ponudil nam. Čas bo pokazal, ali je realno pričakovati to borbo, čeprav si jo jaz želim z vsem srcem,” pa je dejal Joshua, ki mora sprva premagati Franklina, šele nato pa bo lahko razmišljal o svetovnem prvaku po verziji WBC.