Epski povratek Fabjana v MMA

SK Fight 20. Mar 202312:44 0 komentarjev
Miran Fabjan
Miran Fabjan se je uspešno vrnil v MMA. Foto: VFN

Šesti borilni spektakel v organizaciji Valhalla Fight Night je navdušil približno 3000 gledalcev v mariborski dvorani Tabor. Dvanajst borb je ljubitelje mešanih borilnih veščin v mestu ob Dravi dvignilo na noge, za poslastico večera pa sta poskrbela mariborski težkaš Tadej Dajčman in eden najboljših slovenskih kickboksarjev v zgodovini Miran Fabjan.

Valhalla Fight Night 6 je dokaz, da popularnost mešanih borilnih veščin pri nas iz dneva v dan raste in da v Sloveniji ne manjka talentiranih borcev, ki bi lahko ob trdem delu in predanosti v prihodnjih letih trkali na vrata najmočnejših svetovnih organizacij.

Tokratna Valhalla je bila največja doslej, v največji dvorani, pred največ gledalci, tudi na družbenih omrežjih ter na spletu pa je požela največji odziv. Največ zaslug za to gre Tadeju Dajčmanu, še pred kratkim prvemu na lestvici izzivalcev za šampionski pas prestižne organizacije Oktagon, in povratniku na slovensko borilno sceno Miranu Fabjanu.

26-letni Dajčman bi se sicer moral pomeriti z Romunom Mihaiem Simionom, a ko je ta le nekaj dni pred dogodkom odpovedal, se je borec iz Lovrenca na Pohorju odločil sprejeti še težji izziv, prikimal je dvoboju s Slovenskim Rockyjem.

Borba večera je, kljub temu, da je trajala vsega 45 sekund, dvignila na noge dvorano Tabor. Dajčman se je odločil s Fabjanom spopasti v stoje, a to je bila zgolj voda na mlin borca iz Branika pri Novi Gorici. Fabjan je hitro našel pravo razdaljo, ocenil tajming in borbo zaključil z brezkompromisnim kolenom, ki je Dajčmana poslalo z obrazom naprej na tla.

“Izjemno spoštujem Tadeja, vedel sem, da predstavlja težavo. Zato sem mu pred borbo govoril, da me bo želel rušiti, saj vem, kakšna je mentaliteta borcev in ponavadi iz principa naredimo obratno, kot reče tekmec. Zelo sem vesel te zmage, a mi je žal za gledalce, ki ste navijali za Tadeja. Prav je tako, da ste navijali zanj, zmeraj pravim, potrebno je navijati za svoje. Verjamem, da je pred Tadejem še svetla prihodnost,” je po borbi dejal 37-letni Fabjan, ki je napovedal, da ga bomo, predvsem zaradi želje njegovih sinov, še videli v kletki.

Aldina Seferović
Foto: VFN

Aldina še naprej čaka na Moniko

V predzadnji borbi večera je Aldina Seferović premagala trdoživo Madžarko Beato Juhazs, ki je kot pozna zamenjava vskočila namesto obolele Monike Kučinič. Aldina je proti nekoliko težji tekmici imela v začetnih minutah precej težav, a nato je uspela Juhazsevi vsiliti svoj slog borbe, jo zvlekla na tla in s trikotnim davljenjem prisilila v predajo. Po borbi je ponovila, da si še naprej želi borbe proti Kučiničevi: “Monika, če spremljaš doma s kavča in ješ čips, še si želim te borbe in lahko se pomeriva na naslednji Valhalli.”

Skupno so gledalci videli 12 borb – šest amaterskih in šest profesionalnih. Vse rezultate najdete spodaj.

VFN 6:

Profesionalne borbe:
Luka Martinec (Slo) vs Ilia Nozadze (Slo) – soglasna sodniška odločitev

Alen Čufurović (BiH) vs Dino Suljkanović (Slo) – soglasna sodniška odločitev
Vito Špic (Slo) vs David Forster (Slo) – tehnični nokavt v prvi rundi
Benjamin Molnar (Madž) vs Matjaž Vičar (Slo) – soglasna sodniška odločitev
Beata Juhazs (Madž) vs Aldina Seferović (Slo) – podreditev (triangel) v prvi rundi

Miran Fabjan (Slo) vs Tadej Dajčman (Slo) – nokavt v prvi rundi

Amaterske borbe:
Aljaž Demšar (Slo) vs Lan Gajser (Slo) – tehnični nokavt v prvi rundi
Jan Krawarik (Avt) vs Tim Kelc (Slo) – deljena sodniška odločitev

Urh Kranjčan (Slo) vs Armin Dropić (Slo) – nokavt v prvi rundi
Miha Lipovšek (Slo) vs Tilen Toplak (Slo) – tehnični nokavt v drugi rundi
Mohammad Ozair Haidary (Afg) vs Tilen Bregant (Slo) – podreditev (anakonda davljenje) v prvi rundi
Nezir Seferović (Slo) vs Jaka Vujčič (Slo) – podreditev (kneebar) v prvi rundi

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!