Chimaev: Želim borbo za naslov prvaka

Khamzat Chimaev
Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Khamzat Chimaev (12-0) je leto 2022 zaključil z zmago proti Kevinu Hollandu, trenutno pa še čaka na ime naslednjega nasprotnika.

Jasno je, da je Khamzat Chimaev trenutno med najbolj vročimi borci v UFC-ju, a še vedno ni jasno, kakšen bo naslednji korak neporaženega švedsko-čečenskega borca.

Chimaev je v zadnjem gostovanju v The MMA Hour omenil prvaka srednje kategorije Alexa Pereiro kot morebitno “naslednjo žrtev”.

“V UFC-ju vedo, da se želim boriti za naslov v srednji kategoriji. Govorili sem s Seanom Shelbyjem in on mi je odgovoril, da bo to poskušal organizirati. Nato me je klical in sprva dejal, da se borim s Colbyjem, nato pa bomo videli. Od takrat nismo več govorili,” je razkril Chimaev in dodal: “Pereira je dejal, da bi se morali boriti v poltežki kategoriji oziroma nekaj takega, toda UFC ga ne želi v drugi kategoriji sedaj, ko je osvojil naslov. Jaz se lahko borim v velterski ali srednji kategoriji, tako da poltežka ne bi imela smisla. Bil sem se pripravljen boriti v Braziliji. Borba proti Pereiri bi bila lahka za mene, z njim bi opravil v prvi rundi. On sploh ne zna rokoborbe.”