Hrvaški zvezdnik pred priložnostjo kariere

SK Fight 18. Nov 20227:37 0 komentarjev
Filip Hrgović
Foto: Guliver Image

Organizacija IBF (International Boxing Federation) je tudi uradno potrdila, da je neporaženi hrvaški težkaš Filip Hrogić postal obvezni izzivalec aktualnega prvaka Oleksandra Usyka.

V kolikor bo do dvoboja prišlo, to pomeni, da bo Filip Hrgović ena od zadnjih ovir na poti do dvoboja med Oleksandrom Usykom in Tysonom Furyjem, po katerem bi znova dobili absolutnega prvaka težke kategorije.

Hrgović (15-0, 12 s KO) je zadnjo zmago vpisal na isti dan, kot je Usyk drugič premagal Anthonyja Joshuo in ubranil naslov svetovnega prvaka po verzijah IBF, WBA in WBC. Hrvat je v savdskem kraljestvu po napornih 12 rundah po sodniški odločitvi premagal Kitajca Zhanga Zhileija.

Naslednji Hrvat po Drvišu?

Hrvaška je imela od razpada Jugoslavije samo enega svetovnega prvaka v eni od štirih najpomembnejših svetovnih organizacijah. Stipe Drviš je leta 2007 v Nemčiji po zmagi proti Italijanu Silviu Brancu postal svetovni prvak v poltežki kategoriji po verziji WBA. Bo Hrgović njegov naslednjik? Sodeč po dogajanju v boksu v zadnjem času lahko pričakujemo marsikaj …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!